„Zone de linişte" introduse pe insula italiană Ischia. Amenda pentru gălăgie ajunge la 5.000 de euro

Insula italiană Ischia a introdus aşa-numitele „zone de linişte" în locurile emblematice din centru, pentru a proteja liniştea şi pacea turiştilor. Amenda pentru gălăgie, fotbal, aglomerări poate ajunge la 5.000 de euro.

620 afișări
Imaginea articolului „Zone de linişte" introduse pe insula italiană Ischia. Amenda pentru gălăgie ajunge la 5.000 de euro

„Zone de linişte" introduse pe insula italiană Ischia. Amenda pentru gălăgie ajunge la 5.000 de euro

O nouă ordonanţă a fost emisă de primarul oraşului Ischia, Enzo Ferrandino: până pe 30 septembrie, între orele 15 şi 18 şi între orele 21 şi 9 a doua zi, în unele dintre cele mai emblematice locuri din centru, "va fi permisă doar plimbarea, servirea mesei în localuri şi tranzitul vehiculelor autorizate”.

Este interzis în mod expres, "să se facă zgomot, să se arunce obiecte, să se provoace adunări zgomotoase şi joaca cu mingea în pieţele din centrul oraşului, la intersecţii, pe străzi, în grădinile municipale”.

Contravenienţii ar putea plăti scump pentru nerespectarea legii: încălcările sunt sancţionate cu amenzi de la 500 la 5.000 de euro, scrie la Repubblica.

Pentru a stăvili fenomenul baby gangs, care a fost deja semnalat de mai multe ori în această primă parte a verii, ordonanţa prevede că "în cazul în care încălcările sunt comise de persoane cu vârsta sub 18 ani care nu sunt însoţite de părinţi sau de tutore, acestea poate fi duse de către forţele de ordine la sediul poliţiei până la sosirea părinţilor”.

"Am vrut să dăm un semnal puternic pentru a proteja liniştea celor care aleg Ischia pentru o vacanţă", explică primarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici