Zoran Zaev afirmă că va continua să susţină schimbarea numelui Macedoniei

Premierul macedonean Zoran Zaev a declarat că va continua să susţină schimbarea numelui fostei republici iugoslave, în pofida prezenţei scăzute la referendumul organizat duminică, relatează site-ul agenţiei Dpa.

223 afișări
Imaginea articolului Zoran Zaev afirmă că va continua să susţină schimbarea numelui Macedoniei

Zoran Zaev afirmă că va continua să susţină schimbarea numelui Macedoniei

Adresandu-se în cadrul unei conferinţe de presă, premierul nu a menţionat prezenţa la vot, dar a declarat că referendumul reprezintă un "succes democratic", menţionând că se aşteaptă ca toţi cei care au votat să fie în favoarea acordului cu Grecia.

Zoran Zaev a afirmat că va continua să "conducă ţara către aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană".

Autorităţile au anunţat cu puţin timp înainte de închiderea urnelor de votare că doar o treime dintre macedonieni s-au prezentat la referendumul privind schimbarea numelui ţării.

Dintre persoanele prezente la vot aproximativ 90% au votat în favoarea schimbării numelui Macedoniei.

Aderarea Macedoniei la UE şi NATO, a fost blocată până recent de Grecia, care a refuzat să accepte numele ţării, considerând că reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă acelaşi nume. La sfărşitul lunii iunie, miniştrii europeni şi-au exprimat sprijinul pentru Albania şi Macedonia, privind demararea negocierilor de aderare la UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici