Zuckerberg merge la Moscova. Ce planuri are cofondatorul Facebook

Cofondatorul şi directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, va merge în luna octombrie în Rusia, data exactă nefiind încă stabilită.

238 afișări
Imaginea articolului Zuckerberg merge la Moscova. Ce planuri are cofondatorul Facebook

Zuckerberg merge la Moscova. Ce planuri are cofondatorul Facebook (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

El se va întâlni cu premierul Dimitri Medvedev şi va vizita Skolkovo Innovation Center, care va dezvolta lângă Moscova un parc tehnologic după modelul Silicon Valley din SUA, potrivit unei ştiri de ultimă oră.

Zuckerberg se va întâlni şi cu miliadarul Viktor Vekselberg, preşedinte al Fundaţiei Skolkovo, care va dezvolta proiectul, a afirmat un purtător de cuvânt al fundaţiei, citat de MarketWatch.

Data exactă a vizitei lui Zuckerberg nu a fost încă stabilită, iar reprezentanţii Facebook nu au fost disponibili pentru comentarii.

Skolkovo are nevoie de sprijinul marilor companii din industria IT globală pentru dezvoltarea unui complex de înaltă tehnologie, care să atragă specialişti de top din diverse domenii pentru a lucra în centrul de lângă Moscova.

Centrul Skolkovo, denumit şi Silicon Valley din Rusia, urmează să fie construit la 20 de kilometri de Moscova şi va viza cinci domenii de cercetare: energie, IT, comunicaţii, tehnologii nucleare şi biomedicină.

Costurile proiectului, care ar urma să fie suportate în mod egal de stat şi de investitori privaţi, sunt estimate la mai multe miliarde de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici