Gândurile lui Cristoiu: Caracterul ambiguu al formulărilor din ordonanţele militare dă posibilitatea oricărui abuz

  • Ion Cristoiu: Contravenţiile sunt uriaşe. Este mult şi pentru cineva cât de cât pricopsit.
  • Ion Cristoiu: Este pentru prima dată în istoria României când se dau nişte texte interpretabile la modul absolut
  • Ion Cristoiu: În paralel cu criza economică şi de sănătate se dezvoltă o criză uriaşă de ordine publică, sunt pur şi simplu jafuri
479 afișări
Imaginea articolului Gândurile lui Cristoiu: Caracterul ambiguu al formulărilor din ordonanţele militare dă posibilitatea oricărui abuz

Gândurile lui Cristoiu: Caracterul ambiguu al formulărilor din ordonanţele militare dau posibilitatea oricărui abuz

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu atrage atenţia că una dintre cele mai mari probleme, semnalate de Avocatul Poporului sunt contravenţiile stabilite pentru încălcarea prevederilor ordonanţelor militare în timpul stării de urgenţă, care ar trebui contestate rapid în instanţă.

“În această perioadă, cea mai mare problemă pe care o sesizează şi doamna Renate Weber în interviu o reprezintă contravenţiile. În primul rând, sumele sunt uriaşe. Este mult şi pentru cineva cât de cât pricopsit. Caracterul ambiguu al formulărilor din ordonanţele militare dau posibilitatea oricărui abuz, mai ales în zonele rurale. Un exemplu este prevederea dintr-una din ordonanţe care dă posibilitatea de a ieşi pentru a-ţi procura alimente vitale. Păi şi unde poţi să ieşi, poţi să te duci până la Cluj? Este pentru prima dată în istoria postdecembristă cred că şi în istoria României moderne când se dau nişte texte interpretabile la modul absolut. Să nu-mi spună mie că poliţiştii sunt înţelepţi. Unii poate să fie, alţii nu. Unii chiar ei nu ştiu cum să interpreteze. Şi-atunci vine şi îţi dă o amendă de o sută de milioane. Dna Renate Weber spune că trebuie să conteşti de urgenţă în instanţă. Aceste contravenţii sunt catastrofale, sunt cumplite pentru că textul ordonanţei e confuz şi nu poţi să te contrazici cu agentul constatator”, a atras atenţia publicistul.

De asemenea, Ion Cristoiu spune că Avocatul Poporului a primit foarte multe petiţii privind creşterea infracţionalităţii, dar multe dintre adresele sale nu au primit răspuns de la Ministerul de Interne.

“Dna Weber a atras atenţia că primeşte foarte multe petiţii şi a şi trimis multe adresa, inutile, că nu i-a răspuns dl Vela în legătură cu o uriaşă creştere a infracţionalităţii cu violenţă la ţară şi în micile oraşe. În paralel cu criza economică şi de sănătate se dezvoltă o criză uriaşă de ordine publică, sunt pur şi simplu jafuri. Dna Weber spune că autorităţile nu au un plan în legătură cu asta, pentru că actualmente guvernanţii gândesc totul numai pe etape şi cel mai important e că ei gândesc parţial. Eu nu cred că panica, apocalipsa pune la îndoială obligativitatea presei de a atrage atenţia asupra abuzurilor care se fac împotriva omului simplu de către autorităţi pentru că e chiar un climat care dă posibilitatea unor abuzuri”, a conchis jurnalistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici