Gândurile lui Cristoiu: Oamenii ăştia de la guvernare sunt proşti dacă încearcă să rezolve o problemă cu ajutorul manipulării

  • Ion Cristoiu: Avem de-a face cu manipulări, încercări de a induce panica, care par făcute de nişte oameni proşti. Orice pipăire a opiniei publice în general arată că oamenii sunt scoşi din minţi când aud de coronavirus
  • Ion Cristoiu: Avem în cazul Guvernului un uriaş abuz în serviciu de tip DNA. Dacă pierd alegerile, cei de acum ajung practic la puşcărie. S-au plătit sume uriaşe unor trusturi de presă cărora li s-a dat o poză, făcută de Guvern, să purtaţi mască
  • Ion Cristoiu: În loc să crească suportul populaţiei pentru aceste campanii, ei l-au pierdut. În locul discursului raţional s-au făcut manipulări ieftine, atmosfera apocaliptică. În alte ţări s-a apelat la convingere.
12852 afișări

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că imaginile cu şirul de ambulanţe în care se aflau presupuşi bolnavi de COVID din curtea Institutului Balş sau prognoza de un milion de infectări în septembrie sunt încercări ale guvernanţilor de a induce panica, dar fără efect, deoarece românii nu vor să mai audă de coronavirus.

Ion Cristoiu spune că, de fapt, avem de-a face cu manipulări, care par făcute de nişte oameni proşti, cea cu ambulanţele SMURD în curtea institutului Matei Balş fiind de tot râsul.

„Orice studiu, orice pipăire a opiniei publice în general arată că oamenii sunt scoşi din minţi când aud de coronavirus. Nu vor să mai audă. Românii sunt acum precum românii din decembrie 89 când le spunea Ceauşescu cu agenturile. Ceauşescu avea dreptate, dar nu au vrut să creadă. Şi dacă ar fi dat imagini cu magazinele devastate din Timişoara, Ceauşescu s-a gândit probabil că nu-l credea nimeni, ar fi zis, ca şi oamenii cu COVID-ul acum, că e o manipulare, nu există, le-a filmat undeva”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu reaminteşte că Guvernul a încheiat cu trusturile de presă contracte de 50 milioane de euro pentru a convinge oamenii să poarte mască şi spune că, de fapt, avem de-a face cu un uriaş abuz în serviciu pentru care guvernanţii sunt pasibili de închisoare.

„Oamenii ăştia de la guvernare care se pretind a fi ai unui partid de dreapta, pro democraţie, pro european sunt proşti dacă încearcă să rezolve o problemă cu ajutorul manipulării. Vă dau un exemplu. Au făcut un contract cu presa de 50 milioane de euro sub pretextul că astfel vor convinge populaţia să poarte mască. Avem în cazul Guvernului un uriaş abuz în serviciu de tip DNA la care dacă pierd alegerile cei de acum ajung practic la puşcărie. De ce? S-au plătit sume uriaşe unor trusturi, dar aceste milioane de euro nu sunt pentru un efort gazetăresc, ci li s-a dat la fiecare o poză, făcută de Guvern, să purtaţi mască. 1. Nu are nicio eficienţă. Nu poţi să dai milioane de euro din bugetul statului unor instituţii de presă pentru ca ele să găzduiască în spaţiul lor mediatic o poză. Trebuia să vii să faci o licitaţie pentru o campanie care să-i convingă pe oameni să poarte mască”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu este convins că banii daţi de Guvern trusturilor de presă au fost practic aruncaţi în vânt deoarece, în loc să câştige suportul populaţiei prin campaniile de informare, l-au pierdut.

„Deci este clar că a fost aruncaţi în vânt aceşti bani într-o iluzie că, plătind, presa miluită o să-i ajute. Nu, se vede. Când e vorba despre diversiuni, toată lumea marşează că are contracte. Şi jurnaliştii, oricât ar fi ei de ticăloşi, de mercantili la un moment dat zic <bă, mă înjură lumea, nu pot să mint aşa>. Deci nu e nicio afacere, mai degrabă spui adevărul. Dacă de la început erau transparenţi, spuneau adevărul, şi cu raportări, şi cu testări, şi, spunând adevărul, sigur aveai 1% fals, dar nu cum e acum, 99%. De asta, în loc să crească suportul populaţiei pentru aceste campanii, ei l-au pierdut”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu crede că românii purtau mască şi respectau celelalte măsuri de protecţie dacă autorităţile depistau din timp asimptomaticii şi le explicau ce trebuie să facă pentru a nu-i îmbolnăvi pe ceilalţi, în loc să-i interneze cu forţa.

„În alte ţări s-a apelat la convingere. Să vă dau un exemplu. Avem un tip asimptomatic. Dacă înainte de relaxare se făceau testări cu milioanele, cum spus Traian Băsescu, se descoperea că nea Gigel de la Sculărie e infectat şi e asimptomatic. Îl chemai, îi spuneai că poate infecta pe alţii şi că are două posibilităţi: să se interneze dacă vrea sau să se izoleze. Deci îi spui omului, nu-l internezi cu forţa. Nu cred că era atât de idiot românul să nu se interneze sau să se izoleze pentru că vrea el să infecteze toată lumea. Pe când aşa, oamenii vor refuza în continuare să se testeze pentru că sunt obligaţi să se interneze în spital şi atunci vom avea această situaţie pe care a prezis-o chiar din mai, la cristoiutv, dl. Traian Băsescu, şi anume au dat drumul la relaxare fără să ştim cine sunt asimptomaticii. Cei care au ieşit şi i-au infectaţi pe ceilalţi nu au nicio vină pentru că nu le-a zis nimeni că sunt bolnavi. Îi spui să poarte mască pentru că l-ai testat şi e bolnav şi dacă poartă mască nu-i mai infectează pe ceilalţi”, a explicat publicistul.

„Era chiar aşa de greu, acest popor e chiar aşa de sălbatic, de neghiob încât să nu asculte de un discurs raţional? Nu. În locul discursului raţional s-au făcut manipulări ieftine, atmosfera apocaliptică şi aia incredibilă, şi s-a introdus obligativitatea să purtăm mască pentru că vor ei. Eu nu cred că încercând să manipulezi vei reuşi ceva”, a mai spus Ion Cristoiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici