Ion Cristoiu: Iohannis a avut de ales între a spune că e groasă rău şi a susţine că trebuie să avem alegeri

7636 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Iohannis a avut de ales între a spune că e groasă rău şi a susţine că trebuie să avem alegeri

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că întâlnirea de marţi a preşedintelui Iohannis cu jurnaliştii, în conferinţa de presă săptămânală, a stat sub semnul schizofreniei politice deoarece şeful statului a avut de ales între a spune că e groasă rău din cauza pandemiei şi a susţine necesitatea organizării alegerilor parlamentare la 6 decembrie.

“Rar o conferinţă mai plicticoasă, absolut inutilă deoarece Klaus Iohannis era într-un fel de tragedie de tip Racine, adică avea de ales între a spune că e groasă rău şi că trebuie să luăm măsuri şi în acelaşi timp de a susţine că trebuie să avem alegeri şi că Guvernul a fost perfect. Culmea, culmea acestei schizofrenii, în sensul bun, politic, o reprezintă urmărorul lucru: un domn, spre surprinderea mea, l-a întrebat dacă nu cumva în instituţii ca INSP, Grupul de Comunicare Strategică sunt oameni fără diplomă, aluzie la Adi Manciu. Ştiţi ce a răspuns dl Klaus Iohannis? De vină e PSD-ul”, a declarat publicistul marţi seara, la emisiunea Marius Tucă Show de la Aleph News.

Ion Cristoiu a remarcat că niciunul dintre ziariştii prezenţi la conferinţa de presă de la Cotroceni nu a ridicat problema diplomei falsificate a lui Laurenţiu Baranga, fostul şef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

“Niciunul din ăştia nu a pus chestiunea diplomei lui Baranga. Aici este clar că li s-a spus să nu pună întrebarea. În cazul de faţă era o chestiune de siguranţă naţională. Trebuia să fie cel puţin patru întrebări legate de asta, dar nu au pus niciuna”, a explicat publicistul.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Grupul de Comunicare Strategică (GSC) au furnizat marţi cifre diferite privind rata de infectare cu noul coronavirus în Bucureşti. Iniţial, INSP a transmis că rata de incidenţă este de peste 3 la mia de locuitori, revenind ulterior cu o cifră mai mica – 2,65. Imediat după prima cifră raportată de INSP, GSC a anunţat o rată de infectare de 2,69 pentru Capitală. Din GSC face parte şi consilierul de stat Adi Manciu, despre care presa a dezvăluit că nu şi-a finalizat studiile universitare cu o diploma de licenţă, după ce în weekend fostul şef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga a fost arestat la domiciliu pentru falsificarea actelor de studii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici