Healthcare Trends: Cât costă transferul unui pacient ars în afara ţării? Cât ar costa investiţia într-un centru de arşi în România? Medicul de chirurgie plastică Dorin Dorobanţu, invitatul emisiunii de astăzi, are răspunsuri

  • Dorin Dorobanţu, medic primar Chirurgie plastică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, îţi spune de câte locuri ar avea nevoie România la Terapie Intensivă pentru marii arşi
  • România cheltuieşte sute de mii de euro cu tratamentul marilor arşi trimişi la tratament în străinătate
  • Investiţia într-un centru de arşi, cu toate dotările, variază între 10 şi 20 de milioane de euro
918 afişări

Dorin Dorobanţu, medic primar Chirurgie plastică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Murel, este invitatul ediţiei Healthcare Trends de astăzi, 19 martie, emisiune realizată de Mediafax în parteneriat cu Banca Transilvania – Divizia pentru Medici. 

Specialistul vorbeşte despre cum ar trebui să arate centrele pentru pacienţii arşi, ce prevăd normele de ministru şi cum am ajuns în situaţia în care termenele de construire a centrelor sunt deja depăşite.

 

  • La câte locuri de terapie intensivă pentru arşi grav ar trebui să ajungă România, având în vedere că acum sunt între 19 şi 21 de locuri?
  • De ce este importantă construcţia parcării şi a căilor de acces în construcţia unui spital?
  • Cum ar trebui „reformat” sistemul de salarizare al medicilor?
  • Cât costă transferul unui pacient ars în afara ţării?
  • Cât costă investiţia într-un centru de arşi?

 

La toate aceste întrebări  răspunde astăzi la ora 13 Dorin Dorobanţu, medic primar chirurgie plastică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici