Ana-Maria Popescu: „Mă dor toate, m-am chinuit, e cea mai muncită şi mai chinuită medalie”

„Am 37 de ani, mă dor toate, m-am chinuit, e cea mai muncită şi mai chinuită medalie din toată cariera mea, aşa că nu-mi pasă de aurul care este la gâtul lui Sun Yiwen”, a declarat Ana-Maria Popescu după ce a câştigat medalia de argint la spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

785 afișări
Imaginea articolului Ana-Maria Popescu: „Mă dor toate, m-am chinuit, e cea mai muncită şi mai chinuită medalie”

Sursa foto: Mediafaxfoto

Declaraţia a fost postată pe pagine de Facebook a Federaţiei Române de Scrimă.

„Îmi pasă de bucăţica asta de metal pe care mi-am dorit-o pentru mine. Şi o am, şi asta e cel mai important. Şi dacă la Beijing n-am avut maturitatea necesară să mă bucur de acea medalie, acum sunt foarte mulţumită de ce-am reuşit să fac. E maxim din ce puteam să fac, la ce pregătire am avut, la ce chin şi la cât contează sportul în România, trebuie s-o spunem şi pe asta. A fost minunat ce-am reuşit să fac astăzi”, a mai spus sportiva.

Aflată la a 5-a participare la Jocurile Olimpice, spadasina Ana Maria Popescu a obţinut pentru a doua oară în carieră, la 36 de ani, medalia olimpică de argint, în proba de spadă individual. Medalia obţinută de Popescu este totodată şi prima a delegaţiei României la Tokyo 2020.

Popescu a fost învinsă, sâmbătă, în finală, de sportiva chineză Yiwen Sun, favorita numărul 4 a turneului olimpic, cu 11-10, la tuşa de aur.

Campioană olimpică cu echipa, în 2016, la Rio de Janeiro, şi vicecampioană la individual, în 2008, la Beijing, Ana Maria Popescu a decis in extremis să participe la actuala ediţie a Jocurilor, cea de a 5-a ediţie la care participă în carieră, după ce în 2020 a suferit o intervenţie chirurgicală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici