Jocurile Olimpice. Echipa feminină de tenis de masă a României a terminat pe locul 5 la Tokyo

  • Echipa feminină de tenis de masă a României a evoluat luni dimineaţă în sferturile de finală ale probei olimpice pe echipe, de la Tokyo 2020.
  • România a fost învinsă de echipa Hong Kong-ului cu 1-3.
  • Echipa feminină de tenis de masă a României a fost formată din Bernadette Szocs, Elisabeta Samara şi Daniela Dodean Monteiro.
939 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice. Echipa feminină de tenis de masă a României a terminat pe locul 5 la Tokyo

Sursă FOTO: Facebook/ Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Proba pe echipe se desfăşoară sub forma a 5 meciuri, din care unul de dublu şi 4 de simplu, cu condiţia ca fiecare dintre cele 3 componente să joace cel puţin o partidă, urmând ca prima echipă care ajunge la 3 victorii să câştige confruntarea. Fiecare meci s-a jucat în sistemul cel mai bun din 5 seturi.

În partida de dublu, Elisabeta Samara şi Daniela Dodean Monteiro au învins perechea alcătuită din Soo Wai Yam Minnie şi Lee Ho Ching (locul 4 mondial), cu 3-2 (11-5, 5-11, 11-7, 6-11, 13-11), după un set decisiv în care Samara şi Dodean au salvat 3 mingi de meci, revenind de 3 ori de la 2-6, 6-9 şi 8-10 şi valorificând prima minge de meci procurată.

Bernadette Szocs (locul 27 mondial) s-a confruntat în cel de-al doilea meci cu Doo Hoi Kem (15 mondial), fiind învinsă categoric, în 3 seturi, cu 11-5, 11-5, 11-6, Hong Kong egalând situaţia la 1-1.

În meciul trei, Elisabeta Samara a pierdut la rândul ei cu 3-0 (11-9, 11-8, 12-10), în faţa lui Lee Ho Ching.

A venit rândul Danielei Dodean Monteiro să înfrunte jucătoarea numărul unu a echipei din Honk Kong, Doo Hoi Kem. Aceasta a câştigat categoric primele două seturi, în al treilea Dodean având 3 mingi de set contracarate. În cele din urmă s-a impus Doo, cu 3-0 (11-3, 11-2, 14-12).

Echipa feminină a României a încheiat turneul de la Tokyo 2020, pe locul 5 şi amână până la ediţia de la Paris 2024 câştigarea unei medalii olimpice, singura care lipseşte din palmaresul României în tenisul de masă feminin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici