Jocurile Olimpice: Julius Ssekitoleko, halterofil din Uganda, a fugit din cantonament şi cere azil în Japonia

  • Halterofilul din Uganda a fost dat dispărut vineri dintr-un campus olimpic de antrenament.
  • Sportivul a lăsat în urmă un mesaj în care spune că vrea să rămână în Japonia, iscând agitaţie înaintea Jocurilor.
  • Competiţia supremă a sportului va începe săptămâna viitoare (perioada 23 iulie - 8 august).
3240 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice: Julius Ssekitoleko, halterofil din Uganda, a fugit din cantonament şi cere azil în Japonia

Julius Ssekitoleko, un băiat învăţat cu greutăţile

Julius Ssekitoleko n-a fost găsit la locul de antrenament al echipei ugandeze din Izumisano, o regiune din Osaka, vestul Japoniei. Toate indiciile sunt că a dezertat din lot. Potrivit presei locale, Julius a precizat, într-un mesaj lăsat înainte să fugă, că vrea să rămână şi să lucreze în Japonia, reclamând că viaţa în Uganda este dificilă.

Ssekitoleko nu reuşise să se califice la Jocurile de la Tokyo şi urma să se întoarcă în Uganda marţea viitoare. Numele lui apare înregistrat într-o gară din apropiere, de unde şi-a cumpărat bilet de tren către Nagoya, centrul Japoniei.

„Când am primit mesajul, m-am întrebat ce s-a întâmplat, dacă a fost bine păzit”, a declarat Salim Musoke, preşedintele Federaţiei de haltere din Uganda, după ce a aflat despre dispariţia lui Ssekitoleko, menţionând că sportivul i-a predat paşaportul înainte.

Organizatorii niponi au impus reguli stricte pentru sportivii străini, a căror călătorie este limitată la hoteluri şi la locul de antrenament. Tokyo este, de asemenea, în prezent sub o nouă stare de urgenţă, care va fi în vigoare pe întreaga Olimpiadă.

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, amânate pentru un an din cauza pandemiei globale, se desfăşoară în conformitate cu norme dure de carantină, fiind restricţionată mobilitatea participanţilor, pentru a preveni răspândirea infecţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici