Jocurile Olimpice. Ultimii români la Tokyo 2020 intră vineri în concurs la marş 50 km, lupte libere şi caiac-canoe

  • Ultimii reprezentanţi ai României la Jocurile Olimpice de la Tokyo intră în concurs în noaptea de joi spre vineri, la marş 50 km, lupte libere şi caiac-canoe.
  • De asemenea, Alexandru Mihăiţă Novac, va evolua sâmbătă, în finala de la aruncarea suliţei.
537 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice. Ultimii români la Tokyo 2020 intră vineri în concurs la marş 50 km, lupte libere şi caiac-canoe

Jocurile Olimpice. Ultimii români la Tokyo 2020 intră vineri în concurs la marş 50 km, lupte libere şi caiac-canoe

Primul care intră încă de joi noaptea în concurs pentru România este atletul Marius Iulian Cocioran, care va concura în cursa de 50 km marş. Din cauza condiţiilor atmosferice sufocante, cursa de 50 km marş, poate cea mai solicitantă probă de la Jocurile Olimpice, a fost programată la o oră foarte matinală. Astfel, aceasta va începe vineri dimineaţa, la 5.30 ora locală, adică joi noaptea, la 23.30, ora României.

Intră pe salteau de luptă şi ultimii doi reprezentanţi de la lupte libere. Albert Saritov (36 ani), medaliat cu bronz la Rio de Janeiro, în 2016, porneşte cu şanse reale de a mai aduce o medalie delegaţiei României la Tokyo 2020, la categoria 98 kg. El va evolua în primul tur împotriva italianului Abraham de Jesus Conyedo Ruano (27 ani), aflat la prima sa experienţă olimpică.

La lupte feminine, va evolua pentru România, Emilia Alina Vuc (27 ani), dublă vicecampioană mondială, aflată pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după evoluţia sa de la Rio de Janeiro din 2016. Ea o va întâlni în primul tur al categoriei 50 kg, pe bulgara Miglena Georgieva Selishka (25 de ani), campioană europeană în 2020 şi vicecampioană în 2021, aflată pentru prima dată la Jocurile Olimpice.

Luptele celor două vor avea loc în jurul orei 6.00, ora României.

Din păcate, la lupte feminine, Andreea Ana nu va mai evolua în recalificări.

Canoiştii români Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi vor evolua în seriile de calificări, ale probei de canoe simplu masculin 1000 m, cu începere de la ora 3.44 şi respectiv 4.08, ora României.

Ultimul atlet român rămas în cursa pentru medalii la Tokyo 2020 este Alexandru Mihăiţă Novac, care va evolua sâmbătă, de la ora 14.00 (ora României), în finala de la aruncarea suliţei, pe Stadionul Olimpic din Tokyo.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici