VIDEO Jocurile Olimpice. Atletul Ryan Crouser a doborât recordul olimpic şi a câştigat aurul la aruncarea greutăţii

  • Atletul american Ryan Crouser a reuşit performanţa de 23,30 m, la ultima sa încercare, din proba olimpică de aruncarea greutăţii, realizând un nou record olimpic la Tokyo 2020.
  • ompatriotul său Joe Kovacs a câştigat argintul, iar neozeelandezul Tomas Walsh bronzul.
253 afișări
Imaginea articolului VIDEO Jocurile Olimpice. Atletul Ryan Crouser a doborât recordul olimpic şi a câştigat aurul la aruncarea greutăţii

Sursă FOTO: Hepta

Campionul olimpic în exerciţiu, americanul Ryan Crouser, câştigătorul probei la Rio de Janeiro, în 2016, a reuşit joi o aruncare de record olimpic, măsurând 23,30 m, în finala de la Tokyo 2020, devenind astfel dublu campion olimpic şi deţinător al recordului olimpic.

Crouser a lăsat la urmă cea mai bună aruncare, performanţa sa fiind la doar şapte centimetri de recordul mondial de 23,37 m, pe care îl deţine, şi cu 78 cm mai lungă decât recordul olimpic, pe care tot el îl stabilise la Rio 2016.

Compatriotul său Joe Kovacs, campionul mondial în exerciţiu, a câştigat argintul cu o aruncare de 22,65 m, iar neozeelandezul Tomas Walsh a obţinut bronzul (22,47).

Crouser, Kovacs şi Walsh, au repetat practic podiumul de la Rio 2016, fiind prima dată în istoria Jocurilor Olimpice când se întâmplă acest lucru.

După câştigarea medaliei de aur, Crouser a vorbit despre faptul că secretul succesului său se reduce la pregătire.

„În momentul în care ajungi aici, munca este deja făcută", a spus el, citat de olympics.com.

Mă antrenez din greu pentru că ştiu că şi Joe (Kovacs) se antrenează din greu. Am lăsat acasă nişte aruncători grozavi. Toată lumea ştie cât de dedicaţi sunt toţi. Asta duce cu siguranţă la nişte aruncări atât de lungi."

„Cheia a fost să obţin o aruncare lungă cât mai devreme. Am reuşit să fac asta. Până la final, îmi consolidasem victoria, aşa că am devenit un pic mai agresiv şi am urmărit acea aruncare mai mare şi în cele din urmă am reuşit-o."

Kovacs, care pleacă acasă cu medalia olimpică de argint, a vorbit despre cât de mult înseamnă pentru el să câştige argintul la Tokyo.

„Sunt foarte fericit", a spus el. „Bineînţeles că întotdeauna îţi doreşti să te întorci cu aurul, dar am avut una dintre cele mai bune aruncări ale mele din toate timpurile. Mă simt privilegiat şi onorat să mă întorc acasă cu o medalie. Trebuie să păstrăm această tradiţie, pentru că aruncătorii de greutate americani sunt cei mai buni din lume.”, a mai spus medaliatul cu argint, pentru olympics.com.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici