VIDEO Jocurile Olimpice. Fenomenalul David Popovici a terminat pe locul 4 finala de 200 m liber. La două sutimi de podium

  • Debutant la o ediţie de JO, juniorul David Popovici a fost la un vârf de ac de medalia de bronz.
  • Românul avea al 7-lea timp în finală, astfel că rezultatul este peste aşteptări.
  • Cursa preferată a fabulosului bucureştean este însă cea de 100 m liber, unde are cel mai bun timp al anului.
2193 afișări
Imaginea articolului VIDEO Jocurile Olimpice. Fenomenalul David Popovici a terminat pe locul 4 finala de 200 m liber. La două sutimi de podium

Juniorul debutant David Popovici, 16 ani, s-a descurcat excelent în prima finală în care a concurat la Jocurile Olimpice. Sportivul din Bucureşti a terminat pe locul 4 finala de 200 m liber, unde s-a calificat din semifinale cu al 7-lea timp, penultimul.

Înotătorul român David Popovici a făcut o cursă excelentă, cu un ultim schimb de excepţie. Popovici a terminat cursa după un minut 44 de secunde şi 68 de sutimi, la doar două sutimi în spatele brazilianului Fernando Scheffer, care a luat bronzul!

Timpul lui David Popovici este un nou record mondial la juniori şi cel mai bun timp personal pe 200 metri liber!



Proba a fost câştigată de americanul Tom Dean, cu un timp de un minut, 44 de secunde şi 22 de sutimi. Pe locul secund a fost britanicul Duncan Scott, la 4 sutimi în spate.

Românul trage nădejde la medalii în cursa de 100 m liber, unde deţine cel mai bun timp al anului, obţinut la Europene de juniori de la Roma. În această probă, David va debuta de la ora 13.20, când sunt programate serii de calificare.

Prezenţa lui Popovici continuă să facă valuri. După italienii de la ”Gazzetta dello Sport”, o altă publicaţie sportivă din Europa îi dedică remarci elogioase.

„Popovici! Ţineţi minte acest nume! Va împlini 17 ani pe 15 septembrie. Este un copil asemănat giganţilor nataţiei. Duncan Scott, Tom Dean sau Danas Rapsys sunt adevăraţi rechini în comparaţie cu David, dar românul înoată cu o naturaleţe uimitoare, abia ridicându-şi capul din apă. E ca şi cum ar trăi pe fundul mării, în habitatul lui natural”, scrie cotidianul spaniol AS despre înotătorul român.

La Olimpiada începută pe 23 iulie, România are o singură medalie, de argint, adusă de Ana Maria Popescu (Ana Maria Brânză), la scrimă. De altfel, Popescu era singura medaliată cu aur de la Rio de Janeiro 2016 deplasată la Tokyo (delegaţia României a numărat la start 101 tricolori).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici