VIDEO Juniorul-minune David Popovici a prins finala la 100m liber. Alte două perechi au prins finala la canotaj

  • Finala la 100m liber, proba favorită a lui David, se ţine joi dimineaţă, ora 5.37.
  • Românul vizează medalie la sută, unde are cel mai bun timp al anului.
  • În semifinale, a terminat cu al 5-lea timp, dar există marjă de progres.
3247 afișări
Imaginea articolului VIDEO Juniorul-minune David Popovici a prins finala la 100m liber. Alte două perechi au prins finala la canotaj

Juniorul-minune David Popovici a prins finala la 100m liber. Este proba în care are cel mai bun timp al anului

La numai 16 ani, David Popovici se califică în a doua finală olimpică la Tokyo, după cea de 200m liber, în care a terminat pe locul 4, la două sutimi de bronz!

David a obţinut al cincilea timp din semifinale de miercuri dimineaţă, 47.72, şi se va bate pentru medalii joi, de la ora 5:37, ora României. Şi-a îmbunătăţit timpul din serii, unde terminase cursa în 48.03.



Românul a terminat pe 4 în prima semifinală, însă din a doua cursă a fost depăşit doar de rusul Kolesnikov, care a obţinut cel mai bun timp, 47.11, record european.

La 100m liber, bucureşteanul are cel mai bun timp al sezonului, atins la Europenele de juniori de la Roma, unde italienii l-au comparat cu legendarul rus Popov.

Românul vrea musai medalie în proba lui favorită. Şi chiar pe cea de aur! La începutul lunii, Popovici stabilea un nou record mondial de juniori la Roma, 47 sec 30/100, cucerind şi medalia de aur la Europenele de juniori.

Clasament 100m liber

  • Klement Kolesnikov (ROC) - 47.11
  • Caeleb Dressel (USA) - 47.23
  • Alessandro Miressi (ITA) - 47.52
  • Hwang Sunwoo (KOR) - 47.56
  • DAVID POPOVICI (ROU) - 47.72
  • Kyle Chalmers (AUS) - 47.80
  • Nandor Nemeth (HUN) - 47.81
  • Maxime Grousset (FRA) - 47.82

David Popovici va lua startul şi în seriile probei de 50 m liber (vineri).

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tănasă au reuşit o cursă spectaculoasă şi au câştigat semifinala probei de dublu rame masculin cu un timp de 6:13.51. Cei doi s-au calificat astfel în finala care va avea loc miercuri, 29 iulie, de la ora 03:18.

De asemenea, Ionela Lehaci şi Gianina Beleagă au terminat pe locul 3 în semifinala probei de dublu vâsle feminin categorie uşoară. Astfel, cele două obţin un loc în marea finală. Cursa va avea loc pe 29 iulie, de la ora 04:10.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici