13 ani şi 10 luni de închisoare pentru şoferul care a intrat într-un grup de copii din Petroşani

Şoferul din Petroşani care în decembrie 2022 a intrat în plin într-un grup de şase copii aflaţi pe trecerea de pietoni a fost condamnat la 13 ani şi 10 luni de închisoare. Unul dintre copii a murit.

513 afișări
Imaginea articolului 13 ani şi 10 luni de închisoare pentru şoferul care a intrat într-un grup de copii din Petroşani

13 ani şi 10 luni de închisoare pentru şoferul care a intrat într-un grup de copii din Petroşani

Instanţa l-a condamnat pentru omor şi tentativă la omor calificat, conducere fără permis, conducere sub influenţa bauturilor alcoolice, acesta având o alcoolemie de 1,57 la mie în momentul producerii accidentului. Şoferul a fost condamnat şi pentru că a fugit de la locul accidentului.

Pe lângă cei 13 ani şi 10 luni de închisoare, instanţa a decis ca şoferul să plătească daune de peste 1.000.000 euro.

„Cazul pune din nou pe tapet şi în dezbatere de ce Vlad Pascu, deşi situaţia în cazul lui este mult mai gravă, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi nu omor calificat aşa cum am cerut. Consider că în acest caz instanţa a dozat corespunzător pedeapsa raportat şi la vârsta celui care a produs accidentul şi trecutul său. Cazul s-a judecat relativ rapid, iar inculpatul a fost în permanenţă arestat”, spune avocatul Adrian Cuculis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici