25 de ani de închisoare pentru un scriitor care şi-a descris propria crimă

Un scriitor polonez în vârstă de 36 de ani a fost condamnat, miercuri, la 25 de ani de închisoare pentru că a comandat asasinarea amantului fostei sale soţii, crimă pe care a descris-o ulterior într-unul din romanele sale, transmite AFP.

4 afișări
Imaginea articolului 25 de ani de închisoare pentru un scriitor care şi-a descris propria crimă

25 de ani de închisoare pentru un scriitor care a descris, într-o carte, crima comandată chiar de el

Un tribunal din Wroclaw, sud-estul Poloniei, l-a condamnat pe Krystian Bala pentru că a finanţat un asasinat care a avut loc în urmă cu şapte ani. Judecătorul a stabilit că motivul crimei a fost gelozia. Scriitorul nu şi-a recunoscut vinovăţia.

În 2000, un om de afaceri din Wroclaw a fost răpit, torturat timp de trei zile şi apoi înecat într-un râu. Persoanele care au executat crima nu au fost niciodată găsite.

"Nu ştim dacă victima era conştientă atunci când a fost aruncată în râu, dar este sigur că mai trăia încă în acel moment", a precizat judecătorul.

În 2000, scriitorul a fost acuzat de crimă, dar justiţia nu a găsit probe suficiente pentru a-l condamna.

Asemănările între asasinatul real şi o crimă descrisă în romanul "Amok", pe care Krystian Bala l-a publicat trei ani mai târziu, au permis redeschiderea procedurii şi modificarea capului de acuzare.

Experţii au concluzionat că există puncte comune între Chris, personajul romanului, şi finanţatorul real al crimei în ceea ce priveşte biografia sa, mediul socio-profesional, caracterul şi comportamentul.

Analiza romanului nu a constituit unicul indiciu pentru relansarea procesului. Poliţia a descoperit că scriitorul a vândut pe internet un telefon care a aparţinut victimei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici