Alte trei persoane arestate în cazul scandalului permiselor auto de la Argeş

Alţi doi angajaţi ai Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, precum şi directorul unei şcoli de şoferi din Piteşti au fost arestaţi, sâmbătă, pentru 29 de zile, numărul persoanelor arestate în scandalul permiselor de la Argeş ajungând la 20.

250 afișări
Imaginea articolului Alte trei persoane arestate în cazul scandalului permiselor auto de la Argeş

Alte trei persoane implicate în scandalul permiselor de la Argeş, duse la mandat (Imagine: Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti a admis, sâmbătă, cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Traian Proca, subofiţer în cadrul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, Ion Ciripan, director al unei şcoli de şoferi din Piteşti şi Virgil Ioniţă, subofiţer în cadrul aceluiaşi serviciu şi care supraveghea probele practice de la examenul pentru permisele de conducere.

Agentul de poliţie Traian Proca, din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş este cercetat de procurorii anticorupţie pentru aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită, iar Virgil Ioniţă, agent de poliţie în cadrul aceleiaşi instituţii, de aderare la un grup infracţional organizat şi fals intelectual în formă continuată, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Totodată, Ion Ciripan, administrator şi director la SC Cri-Mar Auto Company SRL, este cercetat pentru aderare la un grup infracţional organizat şi fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, precizează DNA.

"Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că cei trei inculpaţi au aderat la grupul infracţional constituit pe raza judeţului Argeş care, în perioada martie – iunie 2008, a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru ca în schimbul banilor să le faciliteze obţinerea permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş", potrivit DNA.

Concret, cei trei inculpaţi au întocmit acte falsificate folosite de ceilalţi membri ai grupului pentru înlesnirea obţinerii frauduloase a permiselor de conducere.

În plus, Traian Proca a pretins şi primit, prin intermediul altei persoane, suma de 2.000 de euro de la un denunţător, pentru a-i facilita obţinerea frauduloasă a permisului de conducere valabil pentru mai multe categorii.

Cei trei au fost ridicaţi pentru audieri în baza unor mandate de aducere, procurorii dispunând, vineri, reţinerea lor pentru 24 de ore.

"În instrumentarea acestei cauze, procurorii DNA au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, cu ofiţeri din cadrul DGIPI şi cu ofiţeri din cadrul Jandarmeriei Române", precizează sursa citată.

În urmă cu o săptămână, anchetatorii au început cercetările într-un caz privind obţinerea frauduloasă de permise auto de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

În acest caz au fost arestate iniţial 17 persoane, majoritatea fiind funcţionari în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş. Printre cei arestaţi se află şi şeful Serviciului Permise Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, precum şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici