Andrei Iucinu: Procurorii deţin probe din care rezultă că tatăl meu nu a fost victima unui accident

Fiul lui Dumitru Tinu, Andrei Iucinu, este convins că procurorii care anchetează moartea tatălui său deţin suficiente probe la dosar care să ateste că Tinu nu a murit în urma unui accident rutier.

1 afișare
Imaginea articolului Andrei Iucinu: Procurorii deţin probe din care rezultă că tatăl meu nu a fost victima unui accident

Andrei Iucinu: Procurorii deţin probe din care rezultă că tatăl meu nu a fost victima unui accident

Iucinu a afirmat că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova care au admis procedura exhumării lui Dumitru Tinu nu au făcut acest lucru pentru a îndeplini "un moft" al lui Iucinu sau pentru a-l determina să nu mai facă "scandal", ci pentru că deţin la dosar probe care atestă că Tinu nu a fost victima unui accident de circulaţie.

Referindu-se la exhumarea tatălui său, Andrei Iucinu a spus: "Această procedură implică mult mai mult decât un simplu moft. Eu sunt convins că procurorii deţin probe suficiente la dosar din care rezultă că tatăl meu nu a murit în urma unui accident de circulaţie, încă nu pot să spună mai mult. Este şi normal să nu poată să spună mai mult, pentru că aşa ar pune în gardă criminalii".

Iucinu a întrebat, retoric: "În câte cazuri de accidente în care şoferul a adormit la volan, a intrat în şanţ şi a murit procurorii au dispus exhumarea cadavrului? Şi tot el a răspuns: "În nici un caz de până acum".

"Este clar că anchetatorii au mult mai multe piste şi cunosc mult mai multe informaţii decât cunosc eu. Altfel nu ar fi mers până aici" a adăugat fiul lui Dumitru Tinu.

Întrebat dacă ştie despre ce fel de probe este vorba, Andrei Iucinu a răspuns: "Şi dacă aş şti, nu v-aş putea spune. Urmărirea penală în sine se desfăşoară în secret tocmai pentru a nu pune în gardă criminalul".

Corpul fostului director al ziarului "Adevărul", Dumitru Tinu, a fost exhumat, luni, pentru efectuarea unei noi expertize medico-legale şi criminalistice care să confirme sau să infirme ipoteza potrivit căreia ziaristul nu ar fi murit în urma unui accident de circulaţie. De la cimitirul din Breaza, unde a fost înmormântat Tinu, corpul acestuia a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti.

Examinarea rămăşiţelor pământeşti ale lui Dumitru Tinu s-a încheiat luni seară, urmând să fie reînhumate în cursul nopţii, în cimitirul din Breaza, însă investigaţia continuă, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Curcă, director adjunct la Institutului Naţional de Medicină Legală. Potrivit lui Cristian Curcă, medicii legişti au făcut mai multe analize în cazul rămăşitelor pământeşti ale lui Dumitru Tinu, dar cea mai importantă pentru anchetă este examenul radiologic complet. Radiografia complexă înseamnă analizarea fiecărui segment osos în parte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici