Autor necunoscut în cazul articolului care susţinea că Elena Băsescu se droghează

Judecătoria Sectorul 5 a amendat, vineri, cu 500 de lei, editura Speranţa, care publică ziarul Tricolorul, pentru că a refuzat solicitarea instanţei de a furniza informaţii cu privire la autorul articolului în care se arată că Elena Băsescu ar consuma droguri.

155 afișări
Imaginea articolului Autor necunoscut în cazul articolului care susţinea că Elena Băsescu se droghează

Autor necunoscut în cazul articolului care susţinea că Elena Băsescu se droghează (Imagine: Mediafax Foto)

La termenul trecut, avocatul Elenei Băsescu, Radu Pricop, a cerut instanţei, sub sancţiunea amenzii, identificarea reporterului de la Tricolorul care a scris articolul despre fiica preşedintelui. Instanţa a făcut o adresă la publicaţia Tricolorul pentru ca aceştia să precizeze numele celui care a semnat articolul.

Editura Speranţa a refuzat însă să furnizeze informaţiile cerute de instanţă, motiv pentru care a fost amendată.

La termenul de vineri, instanţa a invocat, din oficiu, excepţia nulităţii parţiale a actului de chemare în judecată formulat de Elena Băsescu, iar dacă se va pronunţa pozitiv, va separa dosarul privitor numai la jurnalistul de la Tricolorul al cărui nume nu este cunoscut şi care nu poate fi depistat.

Avocatul Elenei Băsescu, Radu Pricop, s-a arătat mulţumit de soluţia adoptată de judecător, spunând că nu doreşte prelungirea cauzei.

Instanţa a acordat un nou termen pentru 18 mai.

Judecătoria Sectorul 5 a identificat reporterul de la "Can Can" care a publicat articolul intitulat "Elena Băsescu acuzată că se droghează cu cocaină", motiv pentru care aceasta a acţionat în instanţă ziarul. Reporterul de la ziarul Can Can, care a preluat informaţia din publicaţia Tricolorul, va fi audiat în proecs.

La sfârşitul lunii noiembrie, Elena Băsescu a introdus, la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, o acţiune civilă faţă de SC Editura Speranţa SRL - care editează cotidianul "Tricolorul" - şi faţă de SC Can Can SRL şi, respectiv, faţă de autorii articolelor în care se arată că s-ar fi drogat cu cocaină, cerând daune morale de un leu.

În reclamaţia sa, Elena Băsescu arată că îşi asumă "statutul de persoană devenită publică, datorită legăturii de rudenie cu preşedintele actual al statului român" şi că în repetate rânduri a ignorat "micile răutăţi", dar consideră că articolele respective au determinat-o "să iasă din pasivitate şi să ia atitudinea corespunzătoare".

În 13 noiembrie anul trecut, cotidianul "Tricolorul" a publicat un articol intitulat "Ultima oră...", în care se arăta că motivul despărţirii dintre Elena Băsescu şi Andrei Hrebenciuc ar fi drogurile şi că el i-ar fi reproşat că "s-ar droga prea mult".

În plângere, Elena Băsescu dezminte afirmaţiile şi arată că va depune ca probă un set de analize efectuate în ziua imediat următoare publicării articolului respectiv şi că ar fi de acord cu repetarea acestora, dacă judecătorii vor considera necesar.

În 14 noiembrie 2007, şi cotidianul "Can Can" a publicat un articol intitulat "Elena Băsescu acuzată că se droghează cu cocaină", în urma articolului apărut în "Tricolorul.

Elena Băsescu apreciază, în acţiunea sa, că prin publicarea acelor articole i-ar fi fost provocat un "prejudiciu de ordin moral reliefat în primul rând prin afectarea imaginii de persoană publică cu o reputaţie morală neştirbită, precum şi datorită imixtiunii în viaţa privată". Fiica preşedintelui mai arată că în urma acestor articole a resimţit o atitudine ostilă în rândul colegilor de serviciu, al cunoscuţilor şi al opiniei publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici