Avocata Roxana Jianu, condamnată la zece ani de închisoare pentru înşelăciune

Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o, miercuri, pe avocata Roxana Jianu la zece ani de închisoare pentru că a înşelat zeci de persoane, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 3,5 milioane de euro.

616 afișări

Instanţa a mai decis ca avocatei să-i fie interzise anumite drepturi pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei. Totodată, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis anularea înscrisurilor false, confiscarea ştampilelor falsificate de avocată cu însemnele BEJ Iordache Radu şi depunerea la Camera de Corpuri Delicte a IGP.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins cererea privind daune morale formulată de Cristian Ţopa, dar a rezervat părţilor vătămate Andrei Teodor Pantazi şi Oren Iancovici o acţiune civilă separată în faţa instanţei civile.

Instanţa a menţinut sechestrul asigurator asupra imobilului proprietate personală a Roxanei Jianu, precum şi măsura arestului preventiv.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au obligat-o pe avocată şi la plata a 15.000 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat, 600 de lei cheltuieli de judecată către Inocenţiu Amzoiu şi câte 7.200 de lei către Cosmin Stănilă şi Marilena Luminiţa Moştenescu cu titlu de onorariu de avocat.

Sentinţa de condamnare de miercuri poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 13 decembrie anul trecut, avocata Roxana Jianu, din cadrul Baroului Bucureşti, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie, în stare de arest preventiv, pentru că a înşelat zeci de persoane, prejudiciul fiind de aproximativ 3,5 milioane de euro. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată pe Jianu pentru înşelăciune în formă agravantă, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici