Băsescu: Raportul CSM despre DNA este, în ansamblu, pozitiv

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seara, într-o emisiune la TVR, că raportul CSM privind DNA, despre care a spus că nu a cerut să-l vadă, este, "în ansamblu", unul pozitiv, ceea ce a apărut în presă din acest document fiind "doar fragmente".

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu: Raportul CSM despre DNA este, în ansamblu, pozitiv

Băsescu: Raportul CSM despre DNA este, în ansamblu, pozitiv

Întrebat dacă are încredere în activitatea DNA, Băsescu a răspuns că nu are încredere deplină în nimic din ceea ce ţine de activitatea unei instituţii, dar că va încuraja Direcţia să se ocupe de corupţia la nivel înalt.

Băsescu a ţinut să menţioneze că nu a făcut presiuni pentru anchetarea nici unui om politic, că nu vorbeşte cu procurorii şi că Daniel Morar îl anunţă despre dosarele care vor ajunge la Preşedinţie doar în momentul în care acestea au plecat de la DNA şi comunicatul către presă al DNA a fost deja remis.

Întrebat în legătură cu raportul CSM care identifica deficienţe în funcţionarea DNA, Băsescu a spus că nu a cerut să vadă acest raport, deşi în calitate de membru CSM ar fi putut să o facă.

Cu toate acestea, Băsescu a spus că în presă a apărut doar un fragment din acest raport, document care, în ansamblul său, "este unul pozitiv".

Preşedintele a spus că trebuie aşteptat până la dezbaterea raportului CSM, ocazie cu care DNA îşi va putea formula o serie de răspunsuri cu privire la cele semnalate în document, iar forma finală poate diferi faţă de cea actuală.

Şeful statului a adăugat că trebuie institută o regulă comună la nivelul tuturor Parchetelor privind modul de gestionare a înregistrării sesizărilor, una din problemele menţionate în respectivul raport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici