Bihor: Un bărbat s-a dat angajat SRI şi a pretins 10.000 de euro pentru o angajare

Un bărbat care a pretins că lucrează la SRI şi i-a cerut unui alt bărbat 10.000 de euro ca să îi înlesnească angajarea în instituţie a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

441 afișări
Imaginea articolului Bihor: Un bărbat s-a dat angajat SRI şi a pretins 10.000 de euro pentru o angajare

Imagine generată de Bing AI (DALL-E)

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, joi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un individ în vârstă de 46 ani, pentru trafic de influenţă.

În iunie 2022, individul, recomandându-se cu numele de „Popa Ionel" şi afirmând că este angajat în cadrul Serviciului Român de Informaţii, i-a pretins martorului denunţător suma de 10.000 de euro, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Serviciului Român de Informaţii, indicându-i drept „colegi”, pentru a-i determina să îl angajeze în cadrul instituţiei, prin promovarea la anumite etape în cadrul procedurii de încadrare, respectiv de evaluare psihologică sau medicală.

Acesta a primit ulterior de la denunţător suma totală de 9.150 de euro, pentru angajarea în cadrul SRI, achitată în aproximativ 7 tranşe.

Procurorii au dispus miercuri reţinerea inculpatului, care va fi prezentat joi cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici