Bogdan Licu îl va înlocui pe Valer Dorneanu în funcţia de judecător CCR. Cristi Danileţ l-a acuzat de plagiat

Prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, îl va înlocui pe Valer Dorneanu în funcţia de judecător CCR, a decis, marţi, Camera Deputaţilor.

6137 afișări
Imaginea articolului Bogdan Licu îl va înlocui pe Valer Dorneanu în funcţia de judecător CCR. Cristi Danileţ l-a acuzat de plagiat

Bogdan Licu a obţinut 208 voturi „pentru” şi 93 „împotrivă”.

„Avem de ales între original şi copie, între original şi plagiat. (...) Nu sunt îndeplinite condiţiile legale cu privire la candidatura din partea PSD”, a spus în timpul dezbaterilor Stelian Ion.

„Noi venim cu un om experimentat, un om respectat atât în sistemul universitar şi juridic românesc, cât şi la nivel internaţional. Noi vedem Curtea Constituţională ca Ca o curte care trebuie să respecte buna orânduire, care trebuie să vegheze pentru ca dreptatea să se facă în România”, a afirmat liderul AUR, George Simion.

Pentru funcţia de judecător CCR din partea Camerei Deputaţilor au candidat Bogdan Licu (PSD), Cristi Danileţ (USR) şi Ioan Sabău-Pop (AUR).

Tot marţi, Senatul a votat ca Iulia Scântei să fie noul judecător CCR din partea acestei camere a Legislativului.

Cea de-a treia nominalizare va fi făcută de preşedintele Klaus Iohannis.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici