CAB respinge cererea lui CV Tudor ca Guvernul să fie parte în procesul cu Preşedinţia

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Corneliu Vadim Tudor de a introducere a Guvernului, ca parte, în procesul în care liderul PRM l-a dat în judecată pe preşedintele Traian Băsescu, după ce acesta i-a retras decoraţia "Steaua României".

1 afișare
Imaginea articolului CAB respinge cererea lui CV Tudor ca Guvernul să fie parte în procesul cu Preşedinţia

CAB respinge cererea lui CV Tudor ca Guvernul să fie parte în procesul cu Preşedinţia

La termenul de luni, avocatul Corneliu Vadim Tudor, senatorul PRM Verginia Verdinaş, a solicitat instanţei introducerea în cauză a Guvernului României, respectiv a premierului Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de autoritate care a contrasemnat decretul de retragere a Ordinului Naţional "Steaua României".

Procesul va continua în 26 noiembrie.

După intentarea procesului, în 29 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea decretului prin care Preşedinţia a decis retragerea Ordinului Naţional "Steaua României în grad de Cavaler" liderului PRM, senatorul Corneliu Vadim Tudor. Suspendarea ordinului este valabilă până la pronunţarea instanţei de fond în privinţa acţiunii în anulare a decretului preşedintelui Traian Băsescu.

La începutul lunii iunie, preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor anunţa că îl dă în judecată pe Traian Băsescu pentru" o suită de abuzuri" făcute de acesta prin faptul că i-a retras liderului PRM decoraţia "Steaua României", care îi fusese acordată de fostul şef al statului, Ion Iliescu.

Vadim Tudor a spus că avocaţii săi, în frunte cu Verginia Vedinaş - senator PRM şi profesoară universitară de Drept - au studiat tot setul de documente pornind de la "denunţul calomnios" făcut de Gabriel Liiceanu, Andrei Oişteanu, Radu Filipescu, Mircea Dinescu, Doinea Cornea şi Stelian Tănase, până la faptul că i se impută comportamentul de la şedinţa Parlamentului din 18 decembrie 2006, în care Traian Băsescu a condamnat regimul comunist.

CV Tudor crede că deciziile lui Traian Băsescu sunt lovite de nulitate, pentru că, potrivit Constituţiei şi regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului, "manifestările sub cupola Parlamentului beneficiază de imunitate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici