Capi ai lumii interlope din Bucureşti, daţi în urmărire generală

Doi capi ai lumii interlope din Bucureşti au fost daţi în urmărire generală pentru că se sustrag urmăririi penale, poliţiştii de frontieră şi procurorii DIICOT obţinând probe certe privind implicarea acestora într-un caz de trafic internaţional de droguri.

655 afișări
Imaginea articolului Capi ai lumii interlope din Bucureşti, daţi în urmărire generală

Capi ai lumii interlope din Bucureşti, daţi în urmărire generală (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), aceştia au organizat un transport de 3,2 kilograme de heroină din Turcia în România, droguri care urmau să fie vândute în Bucureşti.

La jumătatea lunii martie, ofiţerii antidrog de la Direcţia de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul IGPF, în cooperare cu poliţiştii de frontieră din Giurgiu şi sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au depistat un cetăţean român - Marius Cătălin P. (22 de ani), din Bucureşti - care intenţiona să introducă în România, prin PTF Giurgiu, peste trei kilograme de heroină, precizează sursa citată.

La acea dată, în bagajele bărbatului - care călătorea ca pasager într-un autocar care venea din Turcia - au fost descoperite trei ambalaje cu dulciuri care conţineau câte două pungi din plastic, în care se afla o substanţă maronie, în stare solidă, anchetatorii stabilind că este vorba de 3,2 kilograme de heroină. Drogurile au fost ridicate şi trimise spre expertizare.

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi au stabilit că Marius Cătălin P. face parte dintr-o grupare infracţională care desfăşura activităţi de trafic de droguri pe relaţia Turcia - România. Tânărul avea rolul de "cărăuş” şi a recunoscut că transportul drogurilor îl făcea în schimbul "protecţiei" care urma să-i fie acordată de membrii lumii interlope bucureştene în diverse conflicte de stradă.

Acesta trebuia să predea "marfa" altor doi cetăţeni români - Petre Lăutaru (53 de ani) şi Viorel Tutu (32 de ani), zis "Viorel Dinaur" - care erau şi "iniţiatorii întregii afaceri". Cei doi sunt cunoscuţi membri ai lumii interlope din Bucureşti, iar Petre Lăutaru are antececedente penale, pe numele acestuia fiind emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt.

Traficanţii intenţionau să vândă heroina pe piaţa drogurilor din România, profitul care ar fi putut fi obţinut din comercializarea acesteia fiind de peste 200.000 de euro, precizează IGPF.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru trafic de droguri de mare risc, iar Marius Cătălin P. a fost prezentat instanţei, care a dispus arestarea sa preventivă.

Pentru că Petre Lăutaru şi Viorel Tutu se sustrag urmăririi penale, pe numele lor au fost emise mandate de arestare în lipsă, pentru trafic de droguri de mare risc şi au fost daţi în urmărire generală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici