Căpitanul ucrainean care a provocat un grav accident pe Dunăre, condamnat la închisoare

  • Căpitanul ucrainean care a provocat un grav accident pe Dunăre, la Budapesta, a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare.
  • Accidentul în urma căruia au murit 27 de oameni a avut loc în 2019.
  • „Nu pot scăpa de amintirile acestei tragedii groaznice nici un minut, nu pot dormi şi cred că trebuie să trăiesc cu asta tot restul vieţii", a declarat bărbatul.
1173 afișări
Imaginea articolului Căpitanul ucrainean care a provocat un grav accident pe Dunăre, condamnat la închisoare

Căpitanul ucrainean care a provocat un grav accident pe Dunăre, condamnat la închisoare

Căpitanul ucrainean al unei nave de croazieră a fost condamnat marţi la cinci ani şi jumătate de închisoare în Ungaria pentru rolul său în accidentul din 2019, potrivit Reuters.

Atunci, nava sa a lovit o ambarcaţiune în care se aflau 35 de persoane. Accidentul a avut loc sub un pod din Budapesta în timpul unei ploi torenţiale. În urma impactului, au murit 25 de turişti din Coreea de Sud şi doi membri ai echipajului. Specialiştii au stabilit că a fost cel mai grav accident produs pe Dunăre în mai bine de jumătate de secol.

Căpitanul ucrainean a fost găsit vinovat de neglijenţă. El a stat după gratii în ultimii patru ani şi după aflarea deciziei instanţei a spus că este profund afectat de tragedie.

„Nu pot scăpa de amintirile acestei tragedii groaznice nici un minut, nu pot dormi şi cred că trebuie să trăiesc cu asta tot restul vieţii", a declarat bărbatul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici