Condamnări în dosarul 10 august: 12 bărbaţi au primit închisoare cu suspendare pentru huliganism

  • 12 participanţi la protestul 10 august 2018 au fost condamnaţi în primă instanţă la închisoare cu suspendare pentru huliganism.
  • Ei sunt acuzaţi de tulburarea ordinii şi liniştii publice, ultraj şi distrugere.
  • Firma de salubrizare primeşte 5.000 lei daune pentru coşurile de gunoi distruse.
  • Până acum, DIICOT a clasat partea din dosar care vizează modul în care şefii din Jandarmerie au coordonat intervenţiile din Piaţa Victoriei.
916 afișări
Imaginea articolului Condamnări în dosarul 10 august: 12 bărbaţi au primit închisoare cu suspendare pentru huliganism

Profimedia

12 bărbaţi au fost condamnaţi, vineri, la pedepse cu închisoarea cu suspendare pentru huliganism la protestul din 10 august 2018.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi atacată cu apel. Pedepsele sunt cuprinse între 1 an şi 6 luni şi 3 ani de închisoare. 11 dintre ei au sentinţe cu suspendare, iar un bărbat are pedeapsă cu 3 ani executare, deoarece mai fusese condamnat anterior.

Faptele pentru care aceştia au primit condamnări sunt tulburarea ordinii şi liniştii publice, ultraj şi distrugere. Doi dintre ei trebuie să achite peste 5.000 lei firmei de salubrizare după ce au distrus coşurile de gunoi din Piaţa Victoriei. De asemenea, trei trebuie să achite între 1.000 şi 1.500 lei daune morale unor jandarmi.

Acesta nu este primul dosar în care sunt incluşi manifestanţi de la protestul din 10 august. În alt dosar au fost pronunţate pedepse în primă instanţă: 7 bărbaţi au primit tot închisoare cu suspendare pentru că au lovit-o pe femeia jandarm.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici