Controlul la DNA, finalizat

Inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au finalizat controlul de fond privind activitatea procurorilor anticorupţie, dar şi cea managerială a şefilor DNA, raportul urmând a fi prezentat Secţiei de procurori a CSM de abia în septembrie.

2 afișări

Surse din Consiliul Superior al Magistraturii au declarat că vineri inspectorii CSM şi-au încheiat controlul de fond, aceştia urmând să-şi redacteze raportul de evaluare, însă, din cauza vacanţei judecătoreşti, concluziile vor fi discutate în şedinţa Secţiei de procurori din septembrie.

În 16 mai, Secţia de procurori a CSM, reunită pentru a discuta despre cererea de revocare din funcţie a lui Doru Ţuluş, şeful Secţiei a 2-a din DNA, a decis, cu unanimitate de voturi, efectuarea unui control de fond privind activitatea Direcţiei, începând cu 1 iunie 2006.

Membrii Secţiei de procurori au ridicat problema inexistenţei unui control de fond la fostul PNA şi actualul DNA, după solicitarea ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, privind realizarea unui astfel de control la Secţia a 2-a a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a cererii sale de revocare a şefului acesteia, Doru Ţuluş. Tot ministrul a cerut amânarea analizării cererii de revocare până la concluziile unui control de fond. El a adăugat că un control de fond se impune pentru a elimina suspiciunile şi victimizările care au apărut după propunerea de revocare.

Pentru acest control, şapte inspectori ai CSM au fost desemnaţi de conducerea Secţiei de procurori a Consiliului, coordonator fiind Constanţa Robu, considerată unul dintre cei mai buni procurori inspectori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici