Cosmin Contra s-a prezentat la audieri la Tribunalul Timiş

Fotbalistul Cosmin Contra şi poliţistul pe care l-ar fi bătut au declarat, joi, la audierile de la Tribunalul Timiş ce judecă recursul făcut de fotbalist împotriva sentinţei Judecătoriei Timişoara de a-l condamna la un an de închisoare cu suspendare, că vor să se împace.

76 afișări
Imaginea articolului Cosmin Contra s-a prezentat la audieri la Tribunalul Timiş

Cosmin Contra, la audieri la Tribunalul Timiş (Imagine: Mediafax Foto)

După două ore de audieri, în cadrul cărora Contra a spus în repetate rânduri că regretă ce s-a întâmplat, cei doi au fost de acord să se împace. În acel moment, avocatul părţii vătămate, Florin Kovaci, a cerut un termen până pe 21 aprilie ca să ajungă la o înţelegere.

La ieşirea din sală, Cosmin Contra a declarat că are ocazia să-i ceară personal scuze poliţistului pentru ce s-a întâmplat. Întrebat fiind ce sumă e dispus să ofere, Contra a spus că nu ştie şi, dacă nu se va ajunge la o înţelegere, va lăsa instanţa să se pronunţe.

La rândul său, avocatul părţii vătămate a declarat, după audieri, că vor aştepta să vadă ce sumă oferă fotbalistul drept daune morale, el mergând pe cererea iniţială, de zece milioane de lei. Florin Kovaci a precizat că, în cazul în care nu se cade la învoială, procesul va continua.

Cosmin Contra s-a prezentat, joi dimineaţa, la audieri la Tribunalul Timiş, care judecă recursul făcut de fotbalist împotriva sentinţei Judecătoriei Timişoara de a-l condamna la un an de închisoare cu suspendare pentru loviri şi alte violenţe.

Înfăţişarea de joi de la Tribunalul Timiş este prima, iar Contra a declarat în faţa instanţei că regretă şi îi pare rău pentru ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani.

Fotbalistul a spus că soţia sa se afla cu cei doi copii şi mama ei în maşină, când a fost lovită din spate de maşina unui agent de la Poliţia Transporturi Feroviare Timişoara şi l-a sunat să vină să o ajute. Contra susţine că la faţa locului şoferul care i-a lovit maşina i-a adresat injurii lui şi familiei, el s-a înfuriat şi i-a tras o singură palmă, în urma căreia bărbatului a început să-i curgă sânge pe nas. Contra a susţinut că, de-a lungul procesului, a simţit o presiune asupra sa, din cauza faptului că şoferul este poliţist la Transporturi Feroviare.

Este prima dată când Contra se adresează direct instanţei, până acum fiind audiat prin intermediul unei comisii rogatorii, în Spania, fotbalistul fiind jucător la Getafe.

Fotbalistul Cosmin Contra, component al echipei spaniole Getafe, a fost condamnat, în decembrie, de Judecătoria Timişoara, la un an de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că în iunie 2006 a bătut un poliţist.

Petru Antoniu Rusu Aspru, avocatul angajat de fotbalistul Cosmin Contra în procesul cu poliţistul care susţine că a fost agresat de internaţionalul român, declara că "sunt o grămadă de lacune în dosar", precizând că a făcut deja recurs la sentinţa dată de prima instanţă.

Avocatul considera că încadrarea faptei lui Cosmin Contra este prea drastică faţă de dovezile existente la dosar. "Este o soluţie dată de prima instanţă. Recursul este declarat deja. Nu este o soluţie finală. Sunt o grămadă de lacune în dosar. Nu au fost audiaţi martori şi are o încadrare mai mare decât s-a probat până acum", declara avocatul jucătorului.

Avocatul poliţistului, Florin Kovacs, declara că această condamnare este un vot de blam pentru cei care au "un comportament huliganic, transferat din stadion în plină stradă". "Judecătoria Timişoara l-a condamnat pe Cosmin Contra la un an de închisoare cu suspendare pentru agresarea poliţistului Adrian Beleiu, bătut în plină stradă în urma unui accident de circulaţie. Justiţia a demonstrat că nu ţine cont de influenţa unor astfel de personalităţi şi şi-a făcut datoria. Este un vot de blam pentru astfel de indivizi huliganici care transferă violenţa de pe stadioane în plină stradă”, spunea Florin Kovacs.

În iunie 2006, Cosmin Contra a fost acuzat de un poliţist că i-ar fi spart nasul şi gura, într-un scandal. Adrian Beleiu, agent la Poliţia Transporturi Feroviare Timişoara, a declarat, după incident, că i-a lovit uşor maşina soţiei fotbalistului, iar Contra, chemat în ajutor, s-ar fi enervat peste măsură şi l-ar fi lovit. Fotbalistul s-a apărat, spunând că poliţistul i-a înjurat copiii şi soţia şi că trebuie să dovedească faptul că l-ar fi bătut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici