Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF

Curtea de Apel Bucureşti a respins, joi, ca neîntemeiată, cererea Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare SA de suspendare a deciziei ASF.

301 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a luat act de hotărârea pronunţată joi de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul nr. 2441/2/2023, prin care instanţa a respins, ca neîntemeiată, cererea Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare SA de suspendare a Deciziei A.S.F. nr. 242/17.03.2023.

Prin această decizie, Autoritatea a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia.

„Prin hotărârea pronunţată, la acest moment, instanţa confirmă legalitatea şi temeinicia măsurilor luate de A.S.F. prin decizia contestată”, transmite ASF.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în 17 martie 2023, să retragă autorizaţia de funcţionare a Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare SA, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei.

Conform dispoziţiilor art. 7 alin. (2) din O.U.G. nr. 93/2012, ASF este singura autoritate în măsură să se pronunţe asupra considerentelor de oportunitate, a evaluărilor şi analizelor calitative care stau la baza emiterii actelor sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici