Decizie ICCJ: Deschiderea unui cont pe un site de socializare cu numele altei persoane este infracţiune

  • Deschiderea unui cont de socializare cu numele altei persoane este infracţiune.
  • Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani pentru fals informatic.
  • Decizia vine după condamnarea unui bărbat care „şi-a urcat" fosta iubită pe Pornhub.
1530 afișări
Imaginea articolului Decizie ICCJ: Deschiderea unui cont pe un site de socializare cu numele altei persoane este infracţiune

Deschiderea unui cont pe un site de socializare cu numele altei persoane este infracţiune

Deschiderea unui cont cu numele altei persoane pe o reţea de socializare este infracţiune.

Decizia a fost luată, ieri, de instanţa supremă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii au stabilit că este infracţiune atunci când o persoană deschide un cont pe o reţea de socializare cu numele altei persoane.
 
Mai exact, vorbim de infracţiunea de fals informatic, pedepsită cu până la 5 ani de închisoare în Codul penal. După ce motivarea hotărârii va fi publicată în Monitorul Oficial, ea va deveni obligatorie pentru toate instanţele din ţară.
 
Instanţa supremă a admis sesizarea Curţii de Apel Braşov, care judecă un dosar în care un bărbat a încărcat un clip indecent şi poze nud cu fosta iubită pe site-ul Pornhub.
Mai departe, a creat un profil fals pe Facebook cu numele femeii şi a distribuit materialele în mediul online.
 
În primă instanţă, a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici