Directorul din Bârlad care a primit mită în frigider a fost trimis în judecată

  • Directorul unei societăţi de stat de drumuri şi poduri din Bârlad a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită.
  • Acesta ar fi primit 100.000 de lei de la un om de afaceri, o parte din bani fiindu-i puşi în frigiderul din birou.
347 afișări
Imaginea articolului Directorul din Bârlad care a primit mită în frigider a fost trimis în judecată

Procurorii DNA Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Buzamăt Daniel, director al Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri Bârlad, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, şi a unui administrator al unei firme private pentru dare de mită şi instigare la abuz în serviciu. De asemenea, compania privată a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului, în 2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în mod indirect şi direct, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în cauză, suma totală de 100.000 lei, în două tranşe a câte 50.000 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Cele două tranşe de bani, la sugestia inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost depuse una într-un frigider aflat din biroul său, iar cealaltă în autoturismul personal, arată procurorii.

Inculpatul ar fi primit banii în contextul încheierii cele două firme a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafeţe de 1.600 mp de teren, ce aparţinea firmei private.

„În realitate, cu <permisiunea> inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost asfaltată o suprafaţă de teren de 4.725 mp fiind folosită în plus o cantitate de 236 tone asfalt, faţă de cea menţionată în documentele contabile ale celor două societăţi”, arată procurorii.

Societatea de stat ar fi fost prejudiciată cu suma de 280.794 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în legătură cu cele 236 tone asfalt, livrate în plus şi neachitate.
Societatea s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma menţionată mai sus. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparţin celor trei inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici