Directorul juridc al AVAS Alexandru Mândruţ, eliberat din arest

Directorul juridic al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Alexandru Mândruţ, va fi eliberat, joi, din arest, potrivit deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care a apreciat că acesta poate fi judecat în libertate pentru faptele de corupţie, pentru care a fost deferit justiţiei de DNA.

4 afișări
Imaginea articolului Directorul juridc al AVAS Alexandru Mândruţ, eliberat din arest

Directorul juridc al AVAS Alexandru Mândruţ, eliberat din arest

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, joi, decizia instanţei inferioare prin care s-a dispus punerea în libertate a directorului juridic al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Alexandru Mândruţ, trimis in judecata pentru că ar fi primit mită de 40.000 de dolari.

Decizia de joi a Curţii este definitivă, astfel, Mândruţ poate părăsi arestul preventiv după jumătate de an.

Mândruţ este acuzat că ar fi primit mită în valoare de 40.000 de dolari, în acelaşi dosar fiind inculpat iniţial şi deputatul moldovean Valeriu Gumă, faţă de care faptele au fost separate. Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sergiu Bulăţel - cetăţean al Republicii Moldova, administrator al unei societăţi comerciale, acesta fiind acuzat de dare de mită, şi pe Ludmila Buzu - cetăţean al Republicii Moldova, director general adjunct al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, dare de mită şi luare de mită.

Potrivit DNA, în cursul anului 2006, Mândruţ în calitate de consilier în cadrul AVAS, ar fi pretins 40.000 de dolari de la Valeriu Guma, acţionar la o societate comercială, iar în ziua de 11 septembrie 2006, ar fi primit suma de 20.000 de dolari, prin intermediul Ludmilei Buzu, lăsând să se creadă că, prin folosirea funcţiei sale, are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul AVAS să aprobe încheierea unei convenţii de menţinere în vigoare a contractului de privatizare a respectivei societăţi. Acest beneficiu era urmărit de cumpărătorii de influenţă, întrucât AVAS era îndreptăţită să desfiinţeze contractul de privatizare, ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor asumate prin contract, care fusese încheiat în septembrie 2002.

Totodată, Mândruţ care, din luna ianuarie 2007 devenise director general al Direcţiei Generale Juridice din cadrul AVAS, ar fi primit în 27 februarie suma de 20.000 de dolari, de la Sergiu Bulăţel, prin intermediul Ludmilei Buzu.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra sumelor de 20.121 de dolari, 1987,44 de euro şi 4.930,19 de lei, precum şi asupra autoturismului marca BMW, aparţinând lui Mandruţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici