DNA: Viceprimar al Braşovului, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al Braşovului, şi Cristine Manolache, şef al Serviciului Administrare a Patrimoniului şi Urbanism Comercial din cadrul Primăriei Braşov, sunt urmărite penal pentru abuz în serviciu, a anunţat marţi DNA.

552 afișări
Imaginea articolului DNA: Viceprimar al Braşovului, urmărit penal pentru abuz în serviciu

DNA: Viceprimar al Braşovului, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Procurorii DNA Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectele Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al Braşovului, şi Cristine Manolache, şef al Serviciului Administrarea Patrimoniului şi Urbanism Comercial din cadrul Primăriei Braşov, pentru săvârşirea a câte unei infracţiuni de abuz în serviciu.

În ordonanţa procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada 1 aprilie – 10 august 2021, cele două suspecte, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi fără aprobarea autorităţii publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal şi cu titlu gratuit, unei asociaţii să folosească imobilul denumit „Catacombe Braşov”, aflat în proprietatea Primăriei municipiului Braşov, pentru organizarea unor evenimente.

Prin demersurile menţionate mai sus ar fi fost produs Primăriei municipiului Braşov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă.

Suspectelor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, transmite DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici