Dosare penale pentru cei implicaţi în scandalul dintre două clanuri de romi din Craiova

Poliţiştii craioveni au întocmit dosare penale atât pe numele victimelor, cât şi ale agresorilor implicaţi în scandalul de săptămâna trecută, din apropierea stadionului Ion Oblemenco, din Craiova, izbucnit între două clanuri de romi.

3 afișări

Membrii clanurilor de romi Poenaru şi Iamandiţa, implicaţi săptămâna trecută într-un scandal în care s-au folosit arme de foc, s-au ales cu dosare penale.

"Membrii familiei Poenaru sunt cercetaţi pentru lovire şi ultraj contra bunelor moravuri. Cei din familia Iamandiţa sunt cercetaţi pentru distrugere. În acest caz şi victimele şi agresorii sunt cercetaţi de poliţişti", a precizat şeful Secţiei nr. 1 de Poliţie Craiova, comisar-şef Ion Constantin.

Acesta spune că membrii familiei Iamandiţa, care au suferit leziuni în urma altercaţiei cu agresorii, au spart geamurile autoturismelor cu care aceştia se deplasaseră. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili persoana care a tras focuri de armă în timpul conflictului.

Scandalul dintre cele două familii a avut loc joi, în jurul orei 13.00, în curtea locuinţei familiei Iamandiţa, situată pe bulevardul Ştirbei Vodă din Craiova. Membrii familiei Poenaru au intrat cu forţa în curtea locuinţei clanului Iamandiţa şi i-au atacat cu bâte şi săbii. La faţa locului, au sosit echipaje ale serviciului de intervenţie rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, precum şi lucrătorii Secţiei 2 Craiova. În timpul scandalului, s-au tras şi focuri de armă, la faţa locului fiind găsite mai multe tuburi de cartuşe trase. Martorii susţin că în conflict au fost implicate peste 30 de persoane.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, comisarul şef Georgel Enescu, a declarat că poliţiştii vor continua acţiunile de verificare a persoanelor care deţin arme ilegal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici