eBay a mulţumit autorităţilor române care l-au prins pe bărbatul acuzat de fraudă

Reprezentanţii eBay Inc. au mulţumit public Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate din România pentru că au reuşit să îl prindă pe românul suspectat că ar fi încercat să înşele utilizatorii site-ului de licitaţii eBay.

49 afișări
Imaginea articolului eBay a mulţumit autorităţilor române care l-au prins pe bărbatul acuzat de fraudă

eBay a mulţumit autorităţilor române care l-au prins pe bărbatul acuzat de fraudă (Imagine: Mediafax Foto)

Ofiţerul şef care se ocupă cu securitatea informaţiilor în cadrul eBay Inc., Dave Cullinane, felicită colaborarea dintre autorităţile române şi cele americane (Serviciul Secret al Statelor Unite şi Biroul Federal pentru Investigaţii), care a dus la prinderea românului, cunoscut în comunitatea virtuală sub numele de "Vlădutz".

"Suntem încântaţi că Vlădutz este în arest datorită eforturilor autorităţilor din România", a spus Dave Cullinane. "Disponibilitatea lor de a lucra îndeaproape cu eBay şi cu alte autorităţi a fost foarte importantă pentru arestarea românului. Prinderea lui Vlădutz demonstrează că eBay îşi protejează comunitatea de infractori", a continuat acesta.

Compania eBay are o echipă de peste 2.000 de experţi în toată lumea, care se ocupă cu securitatea site-ului de licitaţii şi care lucrează cu autorităţile din diverse state. Fondată în 1995, eBay Inc. face legătura zilnic între sute de milioane de oameni din lume. eBay le oferă platforme virtuale pentru comerţul global, plăţi şi diverse modalităţi de comunicare. În prezent, eBay Inc., cu sediul central în San Jose, California, s-a extins şi a inclus unele dintre cele mai puternice branduri din lume precum eBay, PayPal, Skype, StubHub, Shopping.com.

Tribunalul Bucureşti a emis, în noaptea de joi spre vineri, mandat de arestare pe numele bărbatului acuzat că în perioada 2005-2007 a accesat, folosind pseudonimul "Vlădutz", în mod fraudulos, neautorizat şi repetat mai multe conturi de e-mail care aparţineau angajaţilor eBay, cauzând un prejudiciu estimat la peste două milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici