Fost judecător CCR, despre decizia referitoare la Renate Weber: Mă aşteptam

Decizia CCR în privinţa revocării Avocatului Poporului, Renate Weber, era aşteptată, spune fostul judecător al Curţii Constituţionale, Petre Lăzăroiu, care menţionează că în motivare poate fi prevăzută obligaţia de repunere în funcţie.

2323 afișări
Imaginea articolului Fost judecător CCR, despre decizia referitoare la Renate Weber: Mă aşteptam

Fost judecător CCR, despre decizia referitoare la Renate Weber: Mă aşteptam

„Mă aşteptam la această decizie. E drept că nu mă aşteptam să fie luată cu unanimitate, dar mă aşteptam. (...) Noua propunere (a lui Fabian Gyula - n.r.) trebuie să aştepte. Trebuie să aşteptăm până când Curtea motivează. Acum, nu ştiu dacă Curtea are dreptul, nu spun curajul, să spună că doamna Weber trebuie repusă în funcţie. Faptul că a spus că e neconstituţională (revocarea - n.r.) îi deschide doamnei Weber alte căi de atac. Dacă CCR nu spune că este obligatoriu să o repună, doamna Weber are deschise căile de atac în instanţă, la CEDO şi aşa mai departe”, spune Petre Lăzăroiu, fost judecător constistituţional, marţi, la Aleph News.

Revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituţională, au decis, marţi, în unanimitate, judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR), au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Urmează ca CCR să motiveze decizia.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcţia de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS şi UDMR.

Renate Weber a spus, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private: „Acum se încearcă acelaşi lucru”.

CITEŞTE ŞI: Renate Weber, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea revocării sale

Comisia de la Veneţia cere explicaţii preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Lucovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.

Revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituţională, au decis, marţi, în unanimitate, judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR), au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici