Gabriel Mocanu: Între Metrorex şi Isabela Neamţu nu există vreun contract

Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, a declarat, vineri, că între artista Isabela Neamţu, a cărei voce, înregistrată, anunţă staţiile în metrou, şi instituţia pe care o conduce nu a existat niciodată vreun contract, motiv pentru care societatea nu are obligaţia să o plătească.

107 afișări
Imaginea articolului Gabriel Mocanu: Între Metrorex şi Isabela Neamţu nu există vreun contract

Gabriel Mocanu: Între Metrorex şi Isabela Neamţu nu există vreun contract

"Metrorex nu a avut o relaţie contractuală cu această doamnă. Ea a avut un contract cu o firmă. Ce legătură a avut cu firma respectivă, numai ea ştie. Este un litigiu, am fost chemaţi la jumătatea anului în instanţă. Nu comentez mai mult", a adăugat directorul general Gabriel Mocanu.

Artista Isabela Neamţu, care a înregistrat anunţurile pentru staţiile de metrou din Bucureşti, a dat în judecată Metrorex, cerând daune de 170.000 de euro, întrucât societatea nu i-ar fi cerut acordul pentru difuzarea respectivelor înregistrări, scrie "Gândul" în ediţia de vineri.

Conform cotidianului citat, pe parcursul a patru ore, artista a înregistrat anunţuri pentru toate staţiile de metrou din Bucureşti. La finalul probei, reprezentanţii Metrorex i-au comunicat că urmează să o cheme pentru înregistrări destinate difuzării publice. Numai că, "ulterior, fără vreun acord din partea mea, pârâta a început să difuzeze înregistrările făcute cu titlu de probe în staţiile de metrou, cât şi în garniturile de trenuri de călători", susţine reclamanta în cererea de chemare a Metrorex în instanţă.

Isabela Neamţu spune că a încercat să rezolve situaţia, pe cale amiabilă, dar nu a reuşit. "Am dorit să discut cu numeroşii directori ce s-au succedat la conducerea SC Metrorex SA, nu am avut parte decât de refuzuri. Precizez că până în prezent pârâta nu a solicitat şi nu a obţinut acordul meu pentru utilizarea înregistrărilor vocii mele şi difuzarea publică a înregistrărilor în trenurile de călători", arată reclamanta.

Insistenţele Isabelei Neamţu au avut totuşi un rezultat, scrie cotidianul citat.

"Conducerea pârâtei a limitat difuzarea înregistrărilor numai pe Magistrala a 2-a între staţiile Pipera – IMGB şi, în ultimul timp, doar în câteva trenuri de călători", susţine artista, care a decis să se adreseze judecătorilor.

"Deşi am fost mândră că atâţia ani călătorii metroului bucureştean mi-au auzit vocea zilnic, nu am solicitat cu ocazia numeroaselor demersuri pe care le-am făcut către conducerea pârâtei decât despăgubiri pentru încălcarea legii şi intrarea în legalitate prin încheierea unui contract care să-mi asigure, pentru viitor, respectarea drepturilor ce mi se cuvin din această utilizare", scrie ea în plângere.

Isabela Neamţu susţine că, prin utilizarea şi difuzarea vocii sale în trenurile de călători, imaginea i-a fost prejudiciată. "Vă solicit să obligaţi pârâta să-mi plătească suma de 170.000 de euro, echivalentul în lei la data plăţii şi 1.000 de euro, cu titlu de daune morale, cât şi obligarea pârâtei, ca pe cheltuiala ei, să publice hotărârea instanţei de judecată în mijloacele de comunicare în masă", solicită artista instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici