Gheorghe Mocuţa nu a putut fi audiat din motive procedurale

Gheorghe Mocuţa a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu a fost audiat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în calitate de martor în cazul transferurilor de jucători pentru că procurorii nu au reuşit să citeze corespunzător toţi avocaţii învinuiţilor din acest dosar.

30 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Mocuţa nu a putut fi audiat din motive procedurale

Gheorghe Mocuţa nu a putut fi audiat din motive procedurale (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorul Gheorghe Mocuţa a precizat că el trebuia să fie audiat în calitate de martor pentru că în perioada 1998-2005 a făcut parte din Consiliul de Administraţie al Asociaţiei Sportive Dinamo. Mocuţa a explicat că Asociaţia este altceva decât Clubul Sportiv Dinamo şi că aceasta era un ONG.

Gheorghe Mocuţa a mai spus că membrii acestei Asociaţii nu aveau nicio legătură în privinţa transferurilor de jucători, adăugând că în mod categoric aceasta era o activitate a executivului clubului.

Acesta a precizat că se va prezenta din nou la DNA, vineri, iar dacă citarea avocaţilor se va face corespunzător, va da o declaraţie în calitate de martor.

La intrarea în sediul DNA, Mocuţa, fost membru în Consiliul de Administraţie al FC Dinamo şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, nu a făcut nicio declaraţie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anchetează transferurile unor fotbalişti în străinătate din perioada 1990-2006, în acest caz fiind vizaţi mai mulţi oameni de fotbal. În privinţa transferurilor de fotbalişti, până în prezent au fost audiaţi de procurorii anticorupţie mai mulţi conducători de cluburi, impresari şi fotbalişti.

La începutul lunii ianuarie, Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală împotriva a zece oameni de fotbal în legătură cu transferurile unor fotbalişti. Astfel, în acest dosar, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani împotriva lui Ioan Becali - fost impresar, Victor Becali - impresar, Gheorghe Copos - acţionar majoritar FC Rapid Bucureşti, Sică Puşcoci - avocat, Mihai Stoica - fost director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, actual preşedinte la Unirea Urziceni, Cristian Borcea - preşedintele executiv al FC Dinamo, Jean Pădureanu - preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa, Mircea Stoenescu - fost preşedinte la Dinamo, Gheorghe Popescu - fost impresar şi Gheorghe Neţoiu - fost acţionar la FC Dinamo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici