Închisoare pe viaţă pentru autorii triplului asasinat de la Mangalia

Cei doi bărbaţi acuzaţi de uciderea, în 2004, a doi soţi din Mangalia şi a fetiţei acestora, în vârstă de 11 ani, au fost condamnaţi, joi, de Tribunalul Constanţa, la închisoare pe viaţă, sentinţa nefiind însă definitivă.

572 afișări
Imaginea articolului Închisoare pe viaţă pentru autorii triplului asasinat de la Mangalia

Închisoare pe viaţă pentru autorii triplului asasinat de la Mangalia (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa a mai decis ca autorii triplului asasinat, albanezul Blenis Shyti şi Ştefan Niculescu, să plătească despăgubiri morale şi materiale în valoare de 82.393 de euro şi 10.000 de lei, precum şi 4.077, 7 lei drept cheltuieli de judecată.

Sentinţa instanţei nu este însă definitivă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Constanţa, judecătorul Răzvan Anghel, sentinţa pronunţată joi poate fi atacată în apel, la Curtea de Apel Constanţa, şi apoi cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit rechizitoriului, în 28 septembrie 2004, Blenis Shyti şi Ştefan Niculescu au mers acasă la familia Ion din Mangalia, Niculescu fiind rudă cu aceştia. Cei doi sunt acuzaţi că au strâns-o de gât pe femeie, după care l-au înjunghiat de 11 ori pe soţul acestora. După uciderea acestora, cei doi bărbaţi au mers cu maşina familiei la şcoala unde învăţa fata acestora, Amalia, în vârstă de 11 ani. Fata s-a urcat fără grijă în autoturism, ştiindu-l pe vărul său foarte bine. Ea a fost stangulată, dar apoi, observând că Amalia nu murise, cei doi au lovit-o cu sălbăticie în cap. Nici aceste lovituri nu au omorît-o pe fetiţă, astfel că ea a fost îngropată de vie, într-o pădure. La necropsie, medicii au descoperit pământ în gura şi în căile respiratorii superioare ale micuţei.

Criminalii s-au întors apoi acasă la familia Ion şi au şters sângele de pe pereţii camerelor şi de pe jos şi toate urmele pe care le lăsaseră, după care au împachetat corpurile celor doi soţi într-un covor şi într-o pătură şi le-au dus la maşină. Ulterior, ei au îngropat cadavrele în pădure.

Anchetatorii au ajuns la ucigaşi şi au descoperit cele trei cadavre după ce l-au arestat pe cetăţeanul albanez într-un alt caz, pentru trafic de persoane şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiei. La domiciliul lui Shyti Blenis au fost găsite paşapoartele celor doi soţi, telefoanele mobile ale acestora, certificatul de naştere al Amaliei şi actul casei familiei Ion. În urma extinderii investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că albanezul era în legătură cu nepotul Lucreţiei Ion, Ştefan Niculescu, reuşind astfel prinderea celor doi criminali.

Iniţial, anchetatorii au stabilit că mobilul crimei a fost implicarea în traficul de droguri, însă, ulterior, Ştefan Niculescu a declarat că a fost vorba de jaf, de 7.000 sau 8.000 de euro pe care i-au luat de la victime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici