Ion Alexandru Ţiriac a fost achitat

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, achitarea lui Ion Alexandru Ţiriac pentru toate faptele de care era acuzat în dosarul "Cocaina pentru VIP-uri".

5 afișări
Imaginea articolului Ion Alexandru Ţiriac a fost achitat

Ion Alexandru Ţiriac a fost achitat

Decizia instanţei poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti.

În acest dosar, Ion Alexandru Ţiriac era acuzat de trafic de droguri şi punerea la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului de droguri.

În martie 2006, Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul Parchetului în dosarul privindu-l pe Ion Alexandru Ţiriac şi a dispus retrimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti.

În toamna anului trecut, reprezentantul Ministerului Public a ridicat problema conexării dosarului acestuia cu cel cunoscut sub numele "Cocaina săracilor". Timp de câteva luni, dosarul lui Ţiriac junior a fost amânat, cele două secţii penale ale Tribunalului Bucureşti disputându-şi competenţa. În final, la sfârşitul lunii februarie, instanţa a hotărât judecarea separată a celor două dosare.

Totodată, într-un dosar (constituit după separarea faptelor), procurorii au stabilit că, în vara anului 2000, Ion Alexandru Ţiriac ar fi tolerat consumul ilicit de cocaină în apartamentul închiriat în hotelul "President" din Mangalia, iar ulterior, împreună cu cetăţeanul indian Tyagi Shailendra, ar fi deţinut cocaină în vederea consumului, fiecare având propria doză.

Prin acelaşi rechizitoriu, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală pentru trafic de droguri în cazul lui Ion Alexandru Ţiriac, iar în ce îi priveşte pe Elena Crigănuţă (Ileana Lazariuc), Ioana Velicu şi Marius Mihai Marian, pentru deţinere de droguri în vederea consumului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici