Italia: Muniţie şi droguri, descoperite într-o tabără de romi

Poliţia italiană a descoperit muniţie şi circa 30 de kilograme de haşiş şi marijuana într-o tabără de romi de la Altamura (provincia Bari, sud-est), arestând o persoană, în cadrul controalelor efectuate vineri pe întregul teritoriu italian, pentru identificarea străinilor fără drept de şedere.

1 afișare
Imaginea articolului Italia: Muniţie şi droguri, descoperite într-o tabără de romi

Italia: Muniţie şi droguri, descoperite într-o tabără de romi

Potrivit paginii electronice a agenţiei ANSA, poliţia italiană efectuează în prezent investigaţii, pentru a stabili cine a adus şi ascuns în tabără muniţia şi substanţele stupefiante.

Tabăra de romi de la Altamura este compusă din patru-cinci barăci în care locuiau circa 20 de persoane.

În timpul controalelor, poliţia a folosit bariere fotoelectrice ale serviciilor de pompieri.

Autorităţile italiene au demarat, joi, ample operaţiuni de control şi evacuare a taberelor de romi de la periferiile oraşelor, în urma adoptării, miercuri seară, în regim de urgenţă, a unui decret-lege al Consiliului de Miniştri, referitor la înlesnirea procedurilor de expulzare a cetăţenilor comunitari.

Măsura a fost luată de Guvernul de la Roma imediat după agresarea şi violarea unei femei de către un rom de origine română.

Autorităţile din Roma, Milano, Napoli, Torino şi Florenţa au început să alcătuiască listele cu numele românilor care ar putea fi expulzaţi din motive de siguranţă publică, numărul persoanelor aflate în această situaţie ridicându-se la aproximativ 5.000.

La Roma, poliţia a efectuat descinderi în taberele ocupate de romi, de la periferiile oraşului, reţinând mai multe persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici