Judecătorii din Bulgaria au decis extrădarea Elenei Udrea în România. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată

Elena Udrea va fi predată autorităţilor din România, au decis marţi judecătorii din Bulgaria. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată.

1288 afișări
Imaginea articolului Judecătorii din Bulgaria au decis extrădarea Elenei Udrea în România. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată

Judecătorii din Bulgaria au decis extrădarea Elenei Udrea în România. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată

Judecătorii din Bulgaria au decis marţi că Elena Udrea poate fi extrădată, potrivit Antena 3.

Fostul ministru român poate ataca decizia în termen de cinci zile, iar contestaţia se va judeaca la Curtea de Apel din Sofia.

În cursul săptămânii trecute, Curtea de Apel din Sofia a decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv în Bulgaria până se va lua o decizie în procesul privind extrădarea.

Fostul ministru a încercat atunci să îi convingă pe magistraţii bulgari să o lase în arest la domiciliu, motivând că este bolnavă şi a închiriat o locuinţă în Bulgaria.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Poliţiştii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autorităţile române au început procedurile şi Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de graniţa cu Grecia. Fostul ministru român a fost reţinut în baza unui mandat al procurorului bulgar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici