Kovesi: Ministerul Public are dreptul legal de a avea aparatură de interceptare (AUDIO)

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, vineri, că Ministerul Public are dreptul legal să deţină aparatură de interceptare, însă, în prezent, nu are o astfel de tehnică.

1 afișare
Imaginea articolului Kovesi: Ministerul Public are dreptul legal de a avea aparatură de interceptare (AUDIO)

Kovesi: Ministerul Public are dreptul legal de a avea aparatură de interceptare

"Potrivit legii, Ministerul Public, prin structurile specializate, poate să deţină aparatură de interceptare. În acest moment nu deţinem o astfel de aparatură. Nu facem interceptări. Nu ne conectăm direct la operatorul de comunicaţii”, a spus Codruţa Kovesi.

Procurorul general a susţinut că singura autoritate din România care poate să facă interceptări telefonice este Serviciul Român de Informaţii (SRI).

“Atât DNA, DIICOT, cât şi alte unităţi ale Ministerului Public nu deţin aparatură tehnică de interceptare a comunicaţiilor. Este o diferenţă a face interceptări ale comunicaţiilor şi a face o redare. La acest moment, orice structură a Ministerului Public nu deţine aparatură pentru interceptarea convorbirilor”, a explicat Kovesi.

Redarea este operaţiunea de a asculta şi a nota cuvânt cu cuvânt discuţiile purtate.

Procurorul Kovesi a subliniat că Ministerul Public nu are aparatură pentru conectare directă şi a intercepta on-line convorbirile care se poartă prin intermdiul telefoanelor mobile.

Totodată, Kovesi a afirmat că pentru redarea convorbirlor telefonice purtate într-o limbă străină se apeleazăla SRI, întrucât au interpreţi autorizaţi.

Procurorul general al României a mai spus că relaţia cu SRI se derulează în baza Codului de procedură penală, a legilor şi a protocoalelor încheiate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici