Magistraţii reacţionează după ce Orban a criticat CCR: „Cât de puţin au progresat liderii politici în a înţelege ce înseamnă statul de drept”

  • Asociaţiile de magistraţi AJADO, UNJR, APR şi AMR spun că atacurile asupra CCR venit din partea premierului sunt „de o gravitate ieşită din comun”
  • Discursul lui Ludovic Orban seamănă cu cel din 2015 al fostului şef SRI, George Maior, care a criticat CCR în contextul legilor Big Brother
  • CCR a dat o decizie predictibilă, anticipată de profesionişti ai dreptului, spun magistraţii
5975 afișări
Imaginea articolului Magistraţii reacţionează după ce Orban a criticat CCR: „Cât de puţin au progresat  liderii politici în a înţelege ce înseamnă statul de drept”

Magistraţii reacţionează după ce Orban a criticat CCR: „Cât de puţin au progresat liderii politici în a înţelege ce înseamnă statul de drept”

Patru asociaţii ale magistraţilor, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Asociaţia Magistraţilor din România, AJADO şi Asociaţia Procurorilor din România reacţionează după ce premierul Ludovic Orban şi preşedintele Iohannis au criticat CCR după decizia privind amenzile din starea de urgenţă.

„Atacurile recente îndreptate împotriva Curţii Constituţionale a României, de o gravitate ieşită din comun, venite din partea unor lideri politici, jurnalişti, comentatori ori reprezentanţi ai unor ONG-uri, demonstrează că, la 30 de ani după căderea dictaturii comuniste, reflexele autocratice persistă încă în societatea românească, încălcările Constituţiei fiind scuzate în numele securităţii şi al “interesului poporului”. Această justificare a fost mereu folosită de autocrati în timpurile întunecate ale istoriei pentru a acapara tot mai multă putere”, spun magistraţii. 

CCR a dat o decizie predictibilă, anticipată de profesionişti ai dreptului.

„Reacţiile ce au succedat imediat pronunţării deciziei de către CCR, coroborate şi cu neaplicarea de către Guvern a măsurilor pe care le avea la îndemână pentru soluţionarea problemei sancţiunilor, dovedesc că toţi aceşti critici nu doresc rezolvarea unei probleme, ci că folosesc cinic momentul pentru a ataca Curtea Constituţională”, mai arată sursa citată.

Magistraţii subliniază că declaratia premierului Orban aminteste de cea din 2015 a fostul director SRI, George Maior, care a atacat CCR, care a luat poziţie în contextul legilor Big Brother. 
 
„Atacarea Curţii Constituţionale de către Premierul României în aceeaşi retorică folosită de fostul director SRI demonstrează cât de puţin au progresat liderii politici in a înţelege ce înseamnă statul de drept, democraţia şi respectarea drepturilor omului”, spun magistraţii. 
 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici