Mandatele europene de arestare au avut un efect pozitiv, potrivit raportului CE

Mandatele europene de arestare au avut un efect pozitiv, potrivit Comisiei Europene, care a publicat cel de-al doilea raport de evaluare referitor aplicarea acestui instrument juridic şi la procedurile de predare dintre statele membre pentru anii 2005, 2006 şi 2007.

2 afișări
Imaginea articolului Mandatele europene de arestare au avut un efect pozitiv, potrivit raportului CE

Mandatele europene de arestare au avut un efect pozitiv, potrivit raportului Comisiei Europene

Raportul a confirmat rata înaltă a responsabilităţii acestui instrument şi a identificat practicile statelor membre precum şi dificultăţile care au mai rămas pentru transformarea mandatului de arestare european în legi naţionale, informează site-ul Comisiei Europene.

Vicepreşedintele Franco Frattini, membrul Comisiei responsabil de problemele justiţiei, libertăţii şi securitate, şi-a exprimat mulţumirea. "Mandatul de arestare european este prima manifestare practică a principiului de recunoaştere mutuală a deciziilor juridice. Succesul înregistrat de acest instrument poate fi văzut din micşorarea apreciabilă a lungimii procedurilor de a transfera persoanele căutate şi este măsurabilă în termeni ai uzării instrumentului de către autorităţile naţionale".

"Este de asemenea important ca lipsurile care rămân în zona implementării Deciziei Framework să fie rectificate cât mai curând posibil", a adăugat Frattini.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici