Medicul Trancă cere în instanţă anularea interdicţiei de a profesa

Medicul Răzvan Trancă a cerut Tribunalului Bucureşti anularea deciziei Colegiului Medicilor din România privind interdicţia de a profesa un an de zile, dezbaterile în acest nou dosar urmând să înceapă în 22 februarie.

1 afișare
Imaginea articolului Medicul Trancă cere în instanţă anularea interdicţiei de a profesa

Medicul Trancă cere în instanţă anularea interdicţiei de a profesa

Medicul cere în instanţă repunerea în funcţiile avute anterior - asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucureşti şi medic chirurg la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală -, susţinând că de la data eliberării din penitenciar nu a mai avut niciun loc de muncă.

Răzvan Trancă a solicitat conducerii UMF "Carol Davila'' să-l reangajeze după ce instanţa a revocat măsura arestării preventive şi a decis punerea imediată în libertate a acestuia, dar singura soluţie viabilă, pentru moment, a fost aprobarea unui concediu cu plată de şase luni pentru studii.

În aprilie 2007, Colegiul Medicilor din Bucureşti i-a aplicat lui Răzvan Trancă sancţiunea disciplinară a interdicţiei de a profesa. Trancă a contestat această decizie la Colegiul Medicilor din România, for care a decis menţinerea interdicţiei, fapt considerat nelegal de către medic.

Acesta este cel de-al doilea dosar al lui Răzvan Trancă, pe rolul Tribunalului Bucureşti aflându-se şi cauza în care este acuzat de viol şi tentativă de omor, în legătură cu incidentul în care Andreea Mocanu ar fi fost aruncată de la balconul locuinţei medicului.

Trancă a stat în arest din 17 februarie până în 30 martie, când Curtea de Apel Bucureşti a decis că poate fi judecat în stare de libertate.

În acest proces, Andreea Mocanu s-a constituit parte civilă cu suma de 300.000 de lei, din care 250.000 reprezintă daune morale, iar restul daune materiale. Avocatul Andreei Mocanu a cerut instituirea sechestrului asigurator asupra imobilului lui Răzvan Trancă.

După incidentul din 16 februarie, când tânăra a căzut de la balconul apartamentului doctorului Trancă, situat la etajul şase, aceasta a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a stat internată 15 zile.

Totodată, fetei i-au fost recoltate probe pentru a se stabili dacă a fost victima unui viol, specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală confirmând atunci că medicul Răzvan Trancă a întreţinut relaţii sexuale cu tânăra, profilul ADN al acestuia fiind identic cu cel prelevat de la victimă.

Raportul medico-legal în cazul Andreei Mocanu a stabilit, în 16 martie, că tânăra a avut rapot sexual, "probabil înainte de accident", dar nu a fost constatat un viol, leziunile fiind produse în urma căderii de la înălţime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici