Meleşcanu, de acord să transmită mapele profesionale ale foştilor judecători la CSM

Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a declarat, joi, la plecarea de la CSM, că propune o reevaluare a statutului mapelor profesionale ale foştilor judecători, pe care le gestionează în prezent, şi s-a declarat de acord ca, în condiţiile legii, să cedeze documentele în favoarea CSM.

1 afișare
Imaginea articolului Meleşcanu, de acord să transmită mapele profesionale ale foştilor judecători la CSM

Meleşcanu, de acord să transmită mapele profesionale ale foştilor judecători la CSM

"Au fost nişte dezbateri extrem de politice astăzi în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pe tema mapelor profesionale. Deşi votul a fost secret, nu vă pot ascunde faptul că am votat pentru ca informaţiile considerate de magistraţii CSM ca fiind de interes public să poată fi date publicităţii prin intermediul CSM. Mai mult, ascultând opiniile şi motivele invocate de magistraţii din CSM, am înţeles necesitatea transmiterii acestor documente către CSM, astfel că propun să se facă o reevaluare a statutului acestora, avându-se în vedere varianta predării lor către CSM", a declarat Teodor Meleşcanu la finalul primei şedinţe a CSM la care a participat.

Meleşcanu a plecat de la şedinţa de plen de joi a CSM înainte de finalul acesteia, fiind obligat să ajungă la o întâlnire cu experţii Ministerului Justiţiei pe tema avizelor de începere a urmăririi penale date de preşedintele Traian Băsescu în cazul celor opt foşti şi actuali miniştri.

La ieşirea din sediul CSM, Meleşcanu a ţinut să elogieze calitatea profesională a colegilor săi din Consiliu. Răspunzând unei întrebări a presei Meleşcanu, a declarat zâmbind că a fi membru CSM este mai greu decât a fi ministrul Apărării sau ministru al Justiţiei.

Plenul CSM a decis, prin vot, în şedinţa de joi, că informaţiile privind traseul profesional şi sancţiunile şi calificativele primite de foştii şi actualii magistraţi care apar în mapele profesionale ale acestora sunt informaţii de interes public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici