Meleşcanu, informat de CSM că Guvernul nu a cerut avizul pentru ordonanţe de urgenţă

Preşedintele Consiliul Superior al Magistraturii, Lidia Bărbulescu, i-a adresat, joi, ministrului interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, rugămintea de a fi consultat şi Consiliul atunci când Guvernul emite ordonanţe de urgenţă.

1 afișare
Imaginea articolului Meleşcanu, informat de CSM că Guvernul nu a cerut avizul pentru ordonanţe de urgenţă

Meleşcanu, informat de CSM că Guvernul nu a cerut avizul pentru ordonanţe de urgenţă

Anul trecut, CSM a fost "uitat" la avizarea a 130 de acte normative care vizau activitatea magistraţilor, acest lucru fiind reclamat în şedinţa de săptămâna trecută, când a participat şi şeful statului, Traian Băsescu.

Judecătorul Dan Lupaşcu a atras atenţia, în urmă cu o săptămână, asupra acestui fapt, arătând că atât Guvernul, cât şi Parlamentul - prin cele două comisii juridice - au trecut peste avizul Consiliului, chiar dacă acesta este consulativ şi nu conform.

La şedinţa de joi, judecătorul Lupaşcu a reclamat faptul că adoptarea bugetelelor instanţelor şi parchetelor s-a făcut fără consularea CSM, astfel că unele instanţe beneficiază de bugete mai mici faţă de anul 2006, ceea ce a creat o stare de "nelinişte".

Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a spus că a luat act de cele două observaţii, iar în ce priveşte situaţia bugetelor va transmite ordonatorilor principali şi secundari de credite cele sesizate, astfel încât să fie reglementată această situaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici