Ministerul Justiţiei aşteaptă încă un răspuns din Irak, privind audierea lui Munaf

Ministerul Justiţiei a depus, joi, la dosarul în care Mohammad Munaf este judecat pentru fapte de terorism, o adresă prin care arată că nu a primit încă un răspuns din partea autorităţilor irakiene cu privire la audierea inculpatului şi a unor martori, prin comisie rogatorie.

3 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei aşteaptă încă un răspuns din Irak, privind audierea lui Munaf

Ministerul Justiţiei aşteaptă încă un răspuns din Irak, privind audierea lui Munaf

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit un nou termen pentru 22 noiembrie.

Mohammad Munaf a fost ghid pentru Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, răpiţi, în 28 martie 2005, în Irak. Munaf a fost luat ostatic alături de aceştia timp de 55 de zile. El a fost arestat de armata americană, după eliberarea lor, fiind bănuit de complicitate.

Judecat de un tribunal irakian şi condamnat la moarte, el făcând recurs. Apreciind că nu a beneficiat de un proces echitabil, Munaf a sesizat justiţia americană. Curtea federală de Apel din Washington a considerat, în aprilie, că nu are nici o autoritate asupra lui Munaf, deoarece el este deţinut de o forţă internaţională şi condamnat de un stat suveran.

Între timp, în 13 iunie, instanţa Curţii de Apel Bucureşti l-a condamnat pe omul de afaceri Omar Hayssam la 20 de ani de închisoare în procesul în care este acuzat de acte de terorism în legătură cu răpirea celor trei jurnalişti.

Omar Hayssam şi Mohammad Munaf au fost acuzaţi de iniţiere, constituire şi sprijinirea unei asocieri în scopul săvârşirii de acte de terorism prevăzute de articolul 35 din Legea 535/2004. Ulterior, instanţa a dispus judecarea separată a celor doi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici